Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
50 Lei pentru tineÎnregistrareLogare50 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

3 criterii de selecție în alegerea lenjeriei de pat

Știai că lenjeria de pat face diferența între un somn care îți oferă energie și unul neodihnitor? Salteaua este baza unui somn bun, însă nu trebuie să uiți de faptul că lenjeria de pat este cea care intră în contact direct cu pielea ta. Aceasta reglează temperatura corpului în timpul somnului și influențează senzația de confort, căldură și siguranță, care definește un somn de calitate.

Îți dezvăluim care sunt aspectele de care trebuie să ții cont pentru a putea face alegerea cea mai bună în privința așternuturilor. Sună complicat? Nu e deloc! Datorită filtrelor pe care ți le punem la dispoziție pe site-ul Bonami, îți poți selecta singur produsul dorit, în funcție de ceea ce cauți - de la design, preț, model până la material sau brand.

Dimensiunea

Înainte să începi căutările, trebuie să te asiguri că știi care sunt dimensiunile patului tău. La urma urmei, ar fi deosebit de neplăcut să găsești modelul care îți place, cu proprietățile de care ai nevoie, doar pentru a descoperi la final că acesta este prea mic (sau prea mare) pentru patul tău.

Măsoară salteaua cu un metru de croitorie sau cu o ruletă și asigură-te că patul tău nu are vreo caracteristică specială care ar putea împiedica utilizarea unui anumit tip de lenjerie (cum este cazul anumitor paturi extensibile, care nu permit utilizarea unui cearșaf pentru saltea cu elastic).

Alte dimensiuni disponibile le poți găsi în categoria de lenjerii de pat, selectând secțiunea Dimensiuni.

Culoarea

Când vine vorba de culori, gusturile sunt la fel de variate ca și personalitatea fiecăruia dintre noi și nu se discută. Totuși, culoarea lenjeriei tale trebuie să se potrivească atât gusturilor tale, cât și mobilierului din dormitorul tău. Cel mai indicat ar fi să alegi culori care să creeze un contrast plăcut între mobilă și lenjerie.

Spre exemplu, dacă ai mobilier din lemn deschis la culoare și cu aspect natural, poți alege o lenjerie de pat într-o nuanță pastelată de verde, cu modele naturale (frunze, flori). Avem și o gamă largă de modele de lenjerii de pat pentru copii - alege înțelept și îți va fi mult mai ușor să îi convingi să meargă la culcare la ora potrivită.

Alte culori disponibile le poți găsi în categoria de lenjerii de pat, selectând secțiunea Culori.

Pentru mai multă inspirație în ceea ce privește alegerea textilelor pentru dormitor, inspiră-te din acest ghid.