Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
50 Lei pentru tineÎnregistrareLogare50 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Mirajul Spaniei la tine în casă

-

Toreadori cu cape roșii ca focul; cavaleri în armură ce se luptă cu morile de vânt; comode și dulapuri – contrar aparențelor, toate aceste lucruri sunt prin esență spaniole, însă în moduri diferite.

Spania este un ținut ce, de-a lungul istoriei, a reprezentat un adevărat creuzet în care s-au amestecat constant numeroase culturi, indiferent dacă vorbim de influențele maure medievale, de cultura colonială a epocii începute odată cu voiajele lui Cristofor Columb sau de renașterea artistică de la începutul secolului XX.

O locuință decorată în stil spaniol va include, așadar, câte puțin din toate aceste elemente, fiind intensă ca Sangria, vibrantă ca Valencia, exotică precum Palma De Mallorca și cucerind inimi la fel cum conchistadorii cucereau teritorii. Vara aceasta „dansează” pe ritmuri de Flamenco cu produsele de la Bonami și transformă-ți locuința într-un paradis!

„Mi casa es tu casa”

„Mi casa es tu casa” – acesta este mesajul transmis de orice living decorat în stil spaniol.

Iar acest lucru este transmis deopotrivă de dimensiunile ample, care oferă senzația de spațiu, atmosferă deschisă și degajată; de utilizarea și etalarea materialelor naturale oriunde este posibil (indiferent dacă vorbim de lemn, ceramică sau piele naturală), respectiv de numărul mare al scaunelor și fotoliilor confortabile, completate de o canapea generoasă.

Din zona decorațiunilor nu poate lipsi un covor cu modele specifice sau câteva reproduceri ale operelor lui Pablo Picasso.

„La cocina española”

Se spune în mod obișnuit că bucătăria spaniolă satisface cele mai pretențioase gusturi din întreaga lume. La urma urmei, „la cocina española” este renumită pentru aromele sale distinctive, gusturile desăvârșite, culorile intense și rețetele vechi de secole.

Mâncarea spaniolă reprezintă mult mai mult decât o simplă masă. Mai degrabă, pentru poporul spaniol este o sursă de mândrie, un mod de a trăi și este esențială pentru identitatea țării.

Diversitatea și bogăția bucătăriei spaniole reflectă, de asemenea, istoria țării și mozaicul său complex de culturi.

Cartea de vizită a decorului spaniol în bucătărie este ceramica în culori bogate: farfurii, tacamuri, boluri, cești, căni și multe altele. Vasele mari de culori aprinse cu flori sunt elemente importante care răspândesc în interiorul bucătăriei o stare de spirit bună.

Știai că...

Valencia atrage milioane de vizitatori în fiecare an? Locația sa privilegiată pe plajă și vremea superbă de la Marea Mediterană fac din cel de-al treilea oraș ca mărime din Spania un punct de atracție perfect pentru vacanțe.

Când ne gândim la această locație, cu siguranță primul lucru care ne vine în minte este faimoasa Paella. Acest cel mai popular fel de mâncare din Spania provine din Valencia. Pasionații de paella ar putea să îți spună că este obligatoriu să o mânânci doar acolo și nicăieri altundeva. Noi te sfătuim altceva: încumetă-te să „apuci taurul de coarne” și încearcă prima ta rețetă de paella.

Spiritul andaluzian în dormitor

Andaluzia reprezintă Spania în cea mai fierbinte și mai pasională formă a sa. Istoria și cultura au conspirat pentru a lăsa o amprentă profundă asupra acestui ținut arid, unde castelele medievale se agață de stânci abrupte, iar plajele largi îmbrățișează atât țărmul Atlanticului, cât și pe cel al Mediteranei.

Stilul andaluz este un amalgam seducător de influențe romane, maure și spaniole, în care albul curat și rece interacționează cu tonuri de pământ și lemn, cu accente fresh de albastru. Dacă îți dorești să transpui toate aceste caracteristici în dormitorul tău, lasă-te sedus de vibe-ul dormitoarelor în stil andaluzian și transformă-l și pe al tău într-un spațiu ce emană sofisticare mediteraneană.

O terasă ca-n grădinile din palatul Alhambra

O terasă în stil spaniol este o grădină în miniatură. Ea va fi dominată de vegetația luxuriantă și exotică – amintind de frumusețea nemuritoarelor Grădini Generalife ale palatului Alhambra, însoțită de mozaicuri cu elemente de decor maur sau – de ce nu – cu elemente jucăușe inspirate de parcul Guell din Barcelona – opera renumitului arhitect Gaudi.

Lasă-te inspirat de magia altor destinații superbe și transformă-ți locuința într-o oază de relaxare!