20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Italia pe terasă și în casă

_

La bella Italia! Arhitectura inconfundabilă, ruinele antice, soarele, apa și nu în ultimul rând bucătăria excepțională italiană sunt motivele pentru care alegem această destinație pentru vacanțe. Dar de ce să nu te bucuri de relaxarea și buna dispozițe experimentate în Sicilia sau pe Coasta Amalfi și la tine acasă?

Dacă ești gata să combini elemente contrastante, vechiul și modernul poți începe decorarea în stil italian!

Vibe-ul unei vile italiene din Toscana îl vei obține alegând tonuri calde pentru accesorii și mobilier, din materiale naturale, precum piatra și lemnul, dar și tablouri sau reproduceri ale picturilor antice și accesorii din ceramică.
Bejul, culoarea taupe sau nisipiul sunt des întâlnite în vilele italienești.

Dacă preferi mai multă culoare, poți adăuga câteva accente de verde sau roșu închis. Iar pentru a crea un aspect și mai autentic, nu uita că villele din Toscana sunt situate pe dealuri verzi, de aceea este important să alegi multe plante sau arbuști în ghivece mari pe balcon sau terasă.

Stilul italian este un stil complex care combină luxul roman cu simplitatea rurală.

Marmura, teracota, gresia ceramică, pielea și fierul sau finisajele aurite sunt elemente caracteristice designului italian elegant - baza designului modern de astăzi.

Stilul sicilian include însă modelele și culorile captivante ale plăcilor de faianță și gresie tradiționale, cu influențe grecești și arabe.

Modelul cu lămâi nu trebuie să îți lipsească din decor dacă ai degustat limoncello la Sorento. Alege-l pentru covorașul sau perdeaua de duș, pe terasă pentru pernele de scaun sau în bucătărie pentru vase sau prosoape.

Un alt model tipic italienesc este terrazzo. Modelul materialului de construcție fondat de italieni în secolul al XV-lea a crescut în popularitate în ultima vreme. Se regăsește nu doar pe pardoseli, pereți sau tavane ci și pe căni, ghivece, boluri de bucătărie sau chiar și pe lenjeriile de pat din dormitor.

Pentru mai multă inspirație descoperă produsele selectate de noi pentru a-ți amenaja casa în stil relaxant de vară!