Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
La Bonami găsești o gamă variată de oferte pentru locuința ta.
Menu
20 LeiÎnregistrareLogare20 LeiCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Amintiri din... bucătărie: La cireșe

Cum se mai numește frumoasa lună în care ne aflăm? Cireșar. Și dintr-un motiv bine întemeiat - cireșele sunt starul începutului de vară. Mătușa Mărioara și Nică pot să confirme - s-au dat lupte grele pentru aceste bunătăți. Profită și tu de ele și încearcă rețetele recomandate de noi - îți punem la dispoziție toate accesoriile pentru copt și servire de care ai nevoie. Calitate, gust și savoare!

Sunt multe bunătăți pe lume, dar puține-s mai bune
Decât aceste roșii trufandale - cireșele de iunie
Livezile sunt toate pline, iar Nică ne-amintește
Că nu-i copil, fie el mic sau mare, care nu poftește
Un coșulet oricât de mic, o prăjitură sau o tartă
Îți amintim și noi cu drag: servirea e și ea o artă!

Cocktail cu cireșe

Ingrediente:

• 1 cană cireșe fără sâmburi;
• 10 frunze mentă;
• 8 linguri zahăr;
• 180 ml rom;
• 100 ml zeamă lime;
• 700 ml suc cireșe;

Mod de preparare:

1. Amestecă cireșele, frunzele de mentă și zahărul într-un bol.
2. Freacă amestecul cu o lingură de lemn.
3. Toarnă romul și zeama de lămâie și amestecă bine.
4. Strecoară și toarnă cocktailul în patru pahare, completează cu suc de cireșe și decorează cu frunze de mentă și cu cireșe întregi.

Brioșe cu cireșe

Ingrediente:

• 1 cană cireșe fără sâmburi;
• 2/3 cană făină;
• 1/2 cană ulei de mâsline;
• 1 cană lapte de soia vanilat;
• 1 cană zahar de cocos;
• 1 linguriță praf de copt;
• coaja de la o lămâie rasă;
• 1 linguriță extract de vanilie;

Mod de preparare:

1. Într-un vas mare amestecă faina, zaharul, praful de copt și coaja rasa de lămâie.
2. Adaugă uleiul, extractul de vanilie și laptele de soia.
3. Amestecă până obții o constitență cremoasă.
4. Adaugă cireșele și combină toate ingredientele.
5. Toarnă amestecul în forma de copt.
6. Bagă-le la cuptor pentru 25 minute.
7. Testează cu o scobitoare. Dacă scobitoarea iese curată, sunt gata. Daca nu, mai trebuie lăsate cateva minute.
8. Scoate-le din forma de copt după ce s-au răcit 10 minute.

Dulceață de cireșe amare

Ingrediente:

• 2 kg cireșe;
• 2 kg zahăr;
• zeama de la 1 lămâie;

Mod de preparare:

1. Spală cireșele, scurge-le bine și scoate-le sâmburii.
2. Amestecă-le cu zahărul și zeama de lămâie și dă-le la frigider peste noapte.
3. Fierbe dulceaţa la foc mic, amestecând constant, ușor, pentru a nu zdrobi fructele. Ia spuma ori de câte ori este nevoie.
4. Când siropul s-a legat, toarnă dulceața în borcane sterilizate, închide-le ermetic și păstrează-le în cămară după ce acestea s-au răcit.

Nu ai găsit accesoriile pe care le doreai?