100 Lei sau 400 Lei reducere la comanda ta | Economisește azi →
Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

7 must-haves pentru un dormitor scandinav by Iuliana Predonu (Pink-wish)

Designul scandinav favorizează funcționalitatea, tonurile neutre și materialele naturale pentru a fi folosite în decorul de interior. În timp ce unele abordări tradiționale înclină spre multitudine și accente strălucitoare, designul scandinav promovează un caracter discret.

Iuliana Predonu de la blogul Pink Wish, mămică a doi băieți, iubește tot de ține de decor interior, modă și fotografie. Psihoterapeut de profesie, și-a dedicat ultimii 3 ani copiilor și timpul liber, paginii ei de Instagram. Postează nu doar despre viața de mămică, dar și colțișoare din casa lor care este într-o continuă amenajare. Descoperă cele 7 elementele esențiale designului interior scandinav care se regăsesc și în dormitorul Iulianei și pe care le poți folosi și în casa ta!

1. Spații aerisite și ordonate

Stilul scandinav este reprezentat de interioare luminoase, spațioase și minimaliste, dar funcționale, fără a sacrifica frumusețea. Fiecare obiect de mobilier sau decorațiune trebuie să îndeplinească un scop concret.

„Am ales să amenajăm dormitorul de oaspeți într-un stil scandinav, minimalist, aerisit, în culori foarte deschise, cu multe elemente decorative, plante și un pat mare și foarte comod. Am dorit să obțin un vibe de relaxare, de liniște."

2. Materiale naturale

Lemnul este unul dintre elementele principale ale designului scandinav. De asemenea, pentru alte elemente de mobilier, precum și textile, sunt folosite în principal materiale naturale care se simt confortabil: bumbac, lemn și in.

În dormitorul Iulianei predomină materialele naturale – lemn, materiale din bumbac, iarbă de mare, iută, plante naturale și uscate, dar și ceramică și gresie la obiectele decorative.

3. Tonuri neutre și accente de culoare

Culorile scandinave se bazează în mare măsură pe tonuri neutre, în special pe alb, gri, bej, cu note de negru, navy și bronz.

„Predomină culorile foarte deschise, patul și mobilierul sunt realizate din lemn deschis la culoare sau vopsit alb, decorațiunile sunt în nuanțe de alb, bej, gri, lenjeria și pernele decorative păstrează această linie neutră la fel ca perdelele și draperiile.

Pata de culoare este oferită de plantele naturale și ador această combinație de neutru cu verde."

4. Folosește textile călduroase și confortabile

Îmbracă patul într-o lenjerie din material calitativ și stratifică cu perne și cuverturi texturate pentru a-i oferi aspectul perfect pentru relaxare.

„Patul este elementul specific unui dormitor pentru că este cel care ne oferă spațiul perfect pentru a ne relaxa și a ne odihni. Ador paturile mari, simple, cu tăblii minimaliste. Îmi plac enorm lenjeriile albe sau în culori deschise, pilotele pufoase, păturile călduroase și pernele decorative."

5. Lumină naturală

Lumina naturală este esențială pentru ca dormitorul pe care îl amenajăm să capete personalitate. În amenajările de inspirație scandinavă iluminatul ocupă un rol central.

Maximizați lumina naturală prin eliminarea draperiilor grele, iar dacă ferestrele tale nu sunt foarte mari, ia în considerare să le expui puțin mai mult cu perdele transparente.

6. Alege accesorii practice

„De pe Bonami am ales, în mare parte, obiecte decorative pentru că acestea dau personalitate camerei.

Mi-au plăcut pentru designul deosebit, minimalist și scandinav. Fiecare element ales oferă camerei ceva special: coșurile și lumânările oferă o atmosferă hygge, vazele cu design simplist oferă o notă de eleganță, lenjeria albă și pernele decorative oferă senzația de confort. Pe lângă cele enumerate mai sus, am ales o bancă, o scară decorativă, multe plante și postere înrămate"