1. Se pun toate ingredientele pentru turtă dulce în bolul unui robot de bucătărie și se lasă să se prelucreze aluatul timp de aproximativ 10 minute.
2.Se înfășoară aluatul obținut în folie alimentară sau într-un șervețel cerat și se lasă la frigider pentru cel puțin 2 ore, dar de preferat peste noapte.
3. Se scoate aluatul din frigider, se lasă aproximativ 20 de minute la temperatura camerei și se întinde pe o suprafață presărată cu făină într-o foaie, cu o grosime de aproximativ 5 mm cu ajutorului unui sucitor.
4. Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade. Se folosește încălzirea superioară și inferioară cu aer cald.
5. Acum folosește matrițele și taie aluatul în formă de iepurași, ouă, găini etc. Tip: Turta dulce în formă de ou este cel mai ușor de decorat.
6. Se transferă turta dulce tăiată pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace timp de 8 - 10 minute. Ai grijă să nu se ardă!
7. Lasă fursecurile de turtă dulce coapte să se răcească și transferă-le pe un grătar pentru a se răci. Se ornează de preferință a doua zi.
8. Se prepară glazura. În primul rând, se cerne bine zahărul pentru a nu forma cocoloașe în glazură și a nu înfundă dispozitivul de decorare.
9. Folosind o lingură din lemn se bat într-un bol zahărul, sucul de lămâie și albușul de ou pentru a obține o consistență omogenă.
10.Se pune punga de patiserie într-un pahar înalt, se pliază marginile peste marginea paharului și se umple cu glazură. Se decorează după plac.
De asemenea, poți decora picături. Mai întâi, aplică glazura sub formă de un punct și întinde-l ușor.
Dacă vrei să glazurezi o suprafață mai mare, diluează glazura cu o picătură de apă și aplică-o pe turta dulce cu o pensulă sau o scobitoare.