Bonami Days cu până la -50% | Profită acum de reducere →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Rețetă de turtă dulce glazurată de Paște

Te gândești ce să servești lângă o cană de ceai sau cafea în timpul vacanței de Paște?
Fursecuri gustoase din turtă dulce! Trebuie doar să le prepari cu câteva zile înainte, pentru că, potrivit rețetei bloggerului culinar Katerina Jasek, acestea vor fi mai fragede.

Nici măcar nu trebuie să îți faci griji cu privire la ornarea lor. Cu sfaturile noastre pentru glazura albă, va fi floare la ureche.

Ingrediente pentru turtă dulce de Paște

  • 500 g făină albă
  • 130 g zahăr pudră, cernut
  • 130 g unt înmuiat
  • 115 g miere de albine
  • 8 g praf de copt fără fosfați
  • 3 lingurițe de condimente de bună calitate pentru turtă dulce
  • 2 ouă la temperatura camerei
  • 1 lingură de cacao
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu

Ingrediente pentru glazura din albuș de ou

  • 1 albuș de ou
  • 160 g de zahăr pudră cernut
  • 5 picături de zeamă de lămâie

Mod de preparare

1. Se pun toate ingredientele pentru turtă dulce în bolul unui robot de bucătărie și se lasă să se prelucreze aluatul timp de aproximativ 10 minute.

2.Se înfășoară aluatul obținut în folie alimentară sau într-un șervețel cerat și se lasă la frigider pentru cel puțin 2 ore, dar de preferat peste noapte.

3. Se scoate aluatul din frigider, se lasă aproximativ 20 de minute la temperatura camerei și se întinde pe o suprafață presărată cu făină într-o foaie, cu o grosime de aproximativ 5 mm cu ajutorului unui sucitor.

4. Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade. Se folosește încălzirea superioară și inferioară cu aer cald.

5. Acum folosește matrițele și taie aluatul în formă de iepurași, ouă, găini etc. Tip: Turta dulce în formă de ou este cel mai ușor de decorat.

6. Se transferă turta dulce tăiată pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace timp de 8 - 10 minute. Ai grijă să nu se ardă!

7. Lasă fursecurile de turtă dulce coapte să se răcească și transferă-le pe un grătar pentru a se răci. Se ornează de preferință a doua zi.

8. Se prepară glazura. În primul rând, se cerne bine zahărul pentru a nu forma cocoloașe în glazură și a nu înfundă dispozitivul de decorare.

9. Folosind o lingură din lemn se bat într-un bol zahărul, sucul de lămâie și albușul de ou pentru a obține o consistență omogenă.

10.Se pune punga de patiserie într-un pahar înalt, se pliază marginile peste marginea paharului și se umple cu glazură. Se decorează după plac.

Sfaturi Bonami pentru o glazură perfectă pentru decorarea fursecurilor

  • Albușurile trebuie să fie la temperatura camerei înainte de a le amesteca cu zahărul. Așa că lasă-le puțin timp pe blatul din bucătărie.
  • Se folosește întotdeauna zahăr pudră foarte fin. Nu se vor forma cocoloașe.
  • Culoarea albă ca zăpada a glazurii este garantată prin adăugarea câtorva picături de suc de lămâie, pe care îl vei turna întotdeauna printr-o sită.
  • Nu încerca să îți ușurezi munca folosind un robot de bucătărie atunci când amesteci glazura. Doar amestecând manual vei evita ca glazura să se fărâmițeze.
  • Densitatea corectă a glazurii este dacă se formează un vârf atunci când se scoate lingura din lemn din compoziție. În niciun caz glazura nu trebuie să curgă.
  • Pentru a menține consistența și culoarea corespunzătoare, glazura nu trebuie să intre în contact cu un obiect metalic.
  • Deoarece glazura tinde să se îngroașe în contact cu aerul, trebuie să o folosești rapid. O poți distribui în porții mai mici în pungi și păstrată la frigider până în momentul folosirii.
  • Pentru ca glazura să nu se întărească în vas, se acoperă cu o cârpă umedă.
  • Glazura trebuie folosită în aceeași zi.

Pungă pentru decorarea fursecurilor de turtă dulce

  • Alege o pungă rezistentă, cu colțuri ascuțite, perfecte pentru tăierea vârfului pentru decorare.
  • Se pune punga într-un pahar, se pliază peste marginea acestuia și se umple cu glazură. Se sigilează punga și apoi se taie colțul pentru a avea o deschidere cât mai mică.

Sfaturi Bonami pentru decorarea fursecurilor de Paște

  • Fie că preferi să folosești pungi sau conuri speciale de ornare, asigură-te că deschiderea este cât mai mică posibil.
  • Se aplică glazura pe turtă dulce ca și cum ai întinde un șnur.
  • Când aplici glazura, nu îți sprijini mâna pe masă.
  • De asemenea, poți decora picături. Mai întâi, aplică glazura sub formă de un punct și întinde-l ușor.

  • Dacă vrei să glazurezi o suprafață mai mare, diluează glazura cu o picătură de apă și aplică-o pe turta dulce cu o pensulă sau o scobitoare.

  • Înainte de a colora suprafețe mai mari, desenează mai întâi un contur și lasă-l să se usuce. Apoi completeazăcu glazură și în mijloc.
  • Cel mai simplu mod de a decora turta dulce este cu un făcăleț cu model. Îl folosești pentru a presa desenul dorit pe aluat înainte de a-l tăia cu forma.

Cum să depozitezi turta dulce

  • Așază turta dulce într-o cutie căptușită cu șervețele din hârtie.
  • Cutia se păstrează într-o cameră răcoroasă și ușor umedă. Ideal este o cămară sau pe un balcon închis.