1. Preîncălzește cuptorul la 160 de grade - încălzire inferioară și superioară cu aer cald. Se unge bine forma de copt cu unt topit și se pudrează cu pesmet.
2.Se separă albușurile de gălbenușuri și se bat albușurile spumă.
3. Se pun gălbenușurile de ou în bolul robotului de bucătărie și se bat cu zahărul până devin spumoase. Apoi se adaugă uleiul și brânza de vaci, bătând din nou.
4. Se cerne făina, se adaugă praful de copt, zahărul sau extractul de vanilie și coaja rasă fină de lămâi. Cu ajutorul unui robot de bucătărie, se mixează compoziția.
5. La final, se încorporează ușor albușul bătut spumă.
6. Se toarnă aluatul în forma de copt.
7. Se coace la cuptor timp de 50 de minute.
8. Fă testul scobitorii înainte de a-l scoate din cuptor. După caz, se mai lasă în cuptor încă 5-10 minute. Totuși, nu lăsa checul prea mult timp în cuptor, dacă vrei să fie fraged.
9. După ce s-a copt, se lasă să se răcească câteva minute, apoi se răstoarnă cu grijă din formă pe un grătar de sârmă și se lasă să se răcească complet.
10. Se pudrează cu zahăr pudră și se decorează după plac.
Fotografie de Kateřina Jašek