Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
50 Lei pentru tineÎnregistrareLogare50 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Un vis devenit realitate: Makeoverul unei case neglijate într-una cozy

Dana a avut parte de o viață dificilă încă din copilărie, când a fost plasată într-o școală specială în timpul regimului anterior, din cauza părinților ei surdo-muți. Dar soarta a pregătit-o pentru multe alte încercări în viață, sub formă de violență și dezamăgiri.

Prin acest proiect de makeover, designerii Jarka Hájková și Hana Šmejkalová au transformat casa neglijată a Danei într-un loc primitor care să o ajute pe aceasta să înceapă o nouă etapă din viața sa. Proiectul este realizat și difuzat în cadrul unei emisiuni de la TV Prima din Cehia.

O soartă dificilă și o locuință neprimitoare

Dana, o mamă singură, locuia împreună cu fiica ei de 11 ani, Tereza, în vechea casă a părinților ei surdo-muți, practic la limita sărăciei. Tereza nu și-a întâlnit niciodată tatăl. El a forțat-o pe Dana să facă un avort cu ani în urmă, dar medicii au convins-o să renunțe la procedură și au sprijinit decizia ei de a păstra copilul.

Totul în casă era original - inclusiv vechea instalație electrică din aluminiu și vechea bucătărie. Acestea foloseau o singură cameră, care servea drept living, dormitor și cameră pentru copil.

Bucătăria „ÎNAINTE“ și „DUPĂ“:

Living cu dormitor

Deși aspectul apartamentului este destul de nepractic, fiind posibilă trecerea dintr-o cameră în altă, designerii au hotărât să nu intervină în structură. Aceștia au proiectat dormitorul Danei în colț, fiind separat de restul livingului prin intermediul unor rafturi, oferind astfel multă intimitate.

Livingul cu dormitor „ÎNAINTE“ și „DUPĂ“:

Camera Terezei

Nici Tereza nu a avut o viață ușoară până acum. Din cauza bullyingului (hărțuirii), a fost nevoită recent să se transfere la o nouă școală. În plus, aceasta trebuie să se obișnuiască cu o dietă fără gluten și fără lactoză, dar cum astfel de ingrediente speciale sunt mai scumpe, acest lucru afectează bugetul restrâns al familiei.

Tereza își dorește să devină dentist, iar noi sperăm că amenajarea unui cămin real o să ajute familia să se îndrepte către o viață mai bună și să uite de trecutul tumultos.

Camera „ÎNAINTE“ și „DUPĂ“:

Makeover realizat de către designerii Jarka Hájková și Hana Šmejkalová.