Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
50 Lei pentru tineÎnregistrareLogare50 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Un vis devenit realitate: reconstrucția unui apartament pentru mamă și fiică

Nella este o fată de 23 de ani, care se luptă cu cancerul la rinichi de când s-a născut. Mama ei, Božena, îi este mereu alături și, în ciuda a tot ceea ce li s-a întâmplat, ambele sunt încă incredibil de optimiste. Însă apartamentul lor nu mai corespunde nevoilor de sănătate ale Nellei.

Designerii Martina Pištěláková și Marek Povolný sunt cei care se vor ocupa de proiectul makeover al locuinței celor două, asigurându-se că totul va fi realizat conform nevoilor acestora. Acest proiect a fost realizat de către o echipă de designeri profesioniști și difuzat în cadrul unei emisiuni de la TV Prima din Cehia.

Practic și accesibil pentru scaun cu rotile

Nella este o fată zâmbitoare, în ciuda situațiilor dificile. A trecut prin chimioterapie când era copil, iar mai târziu a suferit numeroase operații și un transplant de rinichi eșuat. În cele din urmă, a rămas fără niciun rinichi. Marea ei șansă a venit atunci când a primit propriul aparat de dializă.

Datorită acestuia, a putut începe să se bucure de lucruri aparent obișnuite, cum ar fi să mănânce supă, înghețată și să înnoate în piscină. Mama sa, Bozena, este conștientă de faptul că actualul apartament nu mai corespunde nevoilor Nellei. Ea poate merge, dar în viitor trebuie să ia în considerare posibilitatea de a folosi un scaun cu rotile pentru a se deplasa în apartament.

Bucătărie și sufragerie „înainte“ și „după“:

Camera Nellei

Designerii au amenajat camera Nellei într-o combinație optimistă de alb, gri deschis și roz. Acest lucru face ca spațiul să arate spațios, delicat, dar nu copilăros.

Și pentru că Nella adoră să creeze, în cameră a fost amenajat și un „colț al artistului" sub forma unui șevalet de pictură și a unui puf pe care să se așeze, alături de dulapuri și masa de lucru.

Camera „înainte“ și „după“:

Dormitorul mamei

Designerii au aranjat dormitorul în nuanțe neutre și naturale de bej și gri pentru a-l face cât mai relaxant posibil, fără stimuli sau culori care să distragă atenția. După o zi în care trebuie să aibă grijă de copilul său, acest lucru este o necesitate.

Designerii Martina Pištěláková și Marek Povolný au fost responsabili pentru proiectul de makeover al acestui interior.