Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
50 Lei pentru tineÎnregistrareLogare50 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Tonuri neutre și materiale naturale în dormitorul arhitectei Mădălina Bucur

Crearea unei palete de culori neutre cu mult alb, crem, bej și tonuri calde de lemn este una dintre cele mai ușoare modalități de a proiecta un spațiu luminos și primitor.

Mădălina Bucur, arhitect de meserie, mamă a doi copii, pasionată de floristică și fotografie, este mereu în căutarea luminii și a simplității. Îi plac spațiile luminoase, funcționalitatea stilului scandinav, aspectul aerisit al interioarelor minimaliste și spiritul esteticii japoneze. Adaptând aceste curente și stilului ei de viață, a creat în apartamentul ei o atmosferă caldă, luminoasă, cu materiale puține și pe cât posibil naturale, în tonuri neutre, culori deschise și fără aglomerări sau contraste mari.

Liniște și simplitate

Atemporale, șic și mereu în tendințe, tonurile neutre nu par să părăsească niciodată lumina reflectoarelor din interioarele în stil scandinav.

Dacă ești în căutarea coeziunii și a liniștii, continuă cu paletă cromatică neutră, mult lemn și lumina naturală și în dormitorul tău. Acesta este spațiul care necesită cât mai mult zen, iar un spațiu neutru este baza perfectă pentru decorarea ulterioară, adăugiri de culoare sau stiluri simple monocromatice.

În aceeași direcție se încadrează și dormitorul Mădălinei, având elemente de mobilier în linii simple, naturale, fiind un spațiu relaxat și nepretențios, familiar și firesc.

Tonuri neutre și lumină

Decorurile scandinave tind să se concentreze pe tonuri albe și neutre, cum ar fi alb, bej, gri, începând de la pereți, covoare, mobiler până la accesorii. Culorile neutre reflectă lumina soarelui și fac interioarele mai luminoase și energice.

„Un rol important pentru mine în atmosfera dormitorului nostru este jucat de perdelele albe, simple, din bumbac. Sunt suficient de groase cât să nu se vadă prin ele, dar în același timp suficient de subțiri pentru a lăsa să intre în cameră o lumină caldă și blândă."

Materiale naturale și mult lemn

Poți onora natura ca principiu de design scandinav prin încorporarea elementelor naturale, cum ar fi lemnul deschis și strălucitor, piese sculpturale (statuete, figurine, sculpturi) inspirate din natură, plante și textile naturale, cum ar fi lâna, bumbacul, inul, iuta.

„Am încercat să folosim materiale naturale și să ne limităm la un număr restrâns de tonuri: lemn și furnir de lemn, în culoarea lui naturală, bumbac și in pentru textile (perdele, tapițeria patului, lenjerii de pat și pleduri sau cuverturi), câteva elemente din metal și sticlă. Pereții sunt albi, ca în întregul apartament de altfel, și sunt aduși la viață de verdele organic al plantelor care se proiectează pe fundalul lor."

„Cea mai nouă achiziție în dormitor de la Bonami este comoda de la Marckeric. Comoda aceasta mi se pare că se potrivește foarte bine cu tonalitatea generală a încăperii, fiind o combinație frumoasă de alb și lemn natur și, în plus, ne ajută cu un spațiu de depozitare foarte util."

Accesorii și accente de culoare

„La capitolul decorațiuni, cele mai prezente sunt ramele care încadrează diferite fotografii, ilustrații sau printuri de artă. Le-am ales pe toate cât mai simple, în alb, negru și stejar natur.

Tot din această paletă neutră fac parte majoritatea decorațiunilor (lumânări, vase pentru flori, câteva accesorii din lemn și ceramică). Aș menționa ca și element de accent aplica metalică supradimensionată de la Dutchbone – o intervenție în culoarea bronzului care adaugă personalitate întregii camere."