Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
50 Lei pentru tineÎnregistrareLogare50 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Cum să scapi de praf

Este bine știut că praful din casă poate provoca alergii severe. În fiecare zi, praful se depune pe covoare, perdele, mobilă și pat și, de îndată ce a fost șters, începe să se formeze un nou strat. Din nefericire, nu există nicio modalitate de a scăpa definitiv de praf, dar putem să îl eliminăm la minimum, cel puțin. Iată cum să procedezi:

De unde vine praful

Praful este o particulă care conține mucegai, bacterii, polen, acarieni și alte substanțe nedorite. Acesta poate fi creat în interiorul locuințelor noastre sau poate veni din exterior prin ventilația ferestrelor. Unele particule sunt create direct de către oameni sau animale. Printre acestea se numără pielea moartă, blana de animal sau păr. Polenul care plutește în aer provoacă alergii severe.

Cum îndepărtăm praful

Cel mai bun mod de a șterge eficient praful este cu cârpe din microfibră, care au o capacitate de absorbție mare și nu lasă pete sau dungi pe mobilă după ștergere. Folosește un aspirator sau un pămătuf pentru zonele greu accesibile sau pentru obiectele în care nu poți folosi apa. Șterge praful întotdeauna de sus în jos astfel încât praful de pe mobilier să nu cadă pe podeaua deja curățată.

Cum scapi de praf în apartament

1. Curățare umedă

Nu șterge niciodată praful cu o cârpă uscată care nu reține praful. Cârpa trebuie să fie umedă, dar nu prea mult, pentru a nu lăsa pete pe mobilier. Se aplică atât la ștergerea prafului de pe mobilă, cât și la ștergerea podelelor.

2. Aspiră în mod regulat

Mochetele absorb mult praf, pe care trebuie să-l aspiri în mod regulat. O soluție mult mai practică este de a alege covoare sau traverse deoarece pot fi aspirate mai ușor sau chiar spălate.

Nu trebuie să uiți nici de canapea. Praful se depune adesea în pliurile sale. Dacă ești în căutarea unei canapele noi și ești alergic la praf, alege o canapea din piele. Praful nu se lipește de ea la fel de mult. De asemenea, poți opta pentru curățarea profesională a canapelelor.

3. Spală mai des accesoriile textile

Accesoriile textile, cum ar fi perdelele, draperiile, păturile sau pernele, pot crea o atmosferă confortabilă, dar pot, de asemenea, să vă transforme casa într-un rezervor de praf. Textilele sunt locul unde se depune cea mai mare parte a prafului. Așadar, spală-le cel puțin o dată la 14 zile.

4. Nu uita de pat

Petrecem mult timp în pat, așa că ar trebui să ai grijă de el. Cel puțin o dată pe săptămână, scutură bine pilota și pernele. Dacă este posibil, scutură-le pe balcon sau fereastră. De asemenea, schimbă lenjeria de pat în mod ideal o dată pe săptămână.

SFAT! Știai că așternuturile de in resping praful? Dacă suferi de alergii, alege-le pentru dormitor!

5. Curățarea prafului de pe computer

Chiar și un computer sau un laptop poate aduna mult praf. Înainte de a începe curățarea, asigură-te că laptopul / computerul este oprit și scoate bateria din laptop. Apoi, șterge ușor murdăria și curăță cu o cârpă umedă sau cu bețișoare de bumbac. De asemenea, poți folosi o sticlă de spray goală. Aerul comprimat din spray va „sufla” praful și murdăria din tastatură.

6. Îndepărtarea prafului de pe frunze

Cumpără flori care purifică aerul! Este vorba, de exemplu, de limba soacrei. Cu toate acestea, trebuie să ai grijă pentru că și plantele de apartament adună adesea mult praf. Așa că, din când în când, fă-le un duș cu un pulverizator sau șterge-le frunzele cu o lavetă umedă.

Ai nevoie de ajutor pentru a-ți curăța și organiza locuința?