Mid Season Sale | Economisește până la 40% →
Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Sfaturi pentru a călca rapid, eficient și cu un efort minim

În timp ce unele persoane consideră călcatul rufelor o activitate destul de relaxantă, altele sunt de părere că este cea mai plictisitoare sarcină casnică. Dar scopul este același pentru toată lumea: obținerea celor mai bune rezultate cu un efort minim.

Am pregătit pentru tine câteva sfaturi și trucuri pentru a transforma călcatul într-o experiență mereu plăcută și fără bătăi de cap.

1. Spălare corectă

Drumul către o călcare mai eficientă începe cu alegerea programului de spălare. O regulă generală simplă este că, cu cât viteza este mai mică, cu atât țesătura devine mai puțin șifonată și, prin urmare, timpul petrecut la călcat este mai scurt.

Scutură bine rufele după ce le scoți din mașina de spălat, astfel țesătura se va întinde, iar tu nu mai petreci ore-n șir cu fierul de călcat în mână.

2. Nu lăsa rufele să se usuce prea mult

Un alt truc pentru a face călcatul mai ușor este să scoți rufele din uscător mai devreme, când sunt ușor umede. Vei constata că fierul de călcat poate face față pliurilor mai bine decât pe o suprafață uscată.

3. Sortează rufele

Pentru a călca eficient rufele, sortează-le în funcție de temperatură - începe cu cea mai scăzută temperatură de care au nevoie poliesterul și fibrele artificiale. În cele din urmă, calcă țesăturile din bumbac și in, acestea necesitând cea mai ridicată temperatură.

Nu uita să îndepărtezi scamele - cu un dispozitiv pentru îndepărtarea lor, este aproape floare la ureche.

4. Verifică fierul de călcat

Examinează starea fierului de călcat înainte de a-l folosi. Suprafața de călcat trebuie să fie perfect curată, pentru a nu strica rufele. De asemenea, asigură-te că nu s-a depus calcar în el.