Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
20 LeiÎnregistrareLogare20 LeiCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Sfatul expertului:
„Alegerea unui mobilier funcțional pentru o familie mare”

Selectarea mobilierului și a accesoriilor, astfel încât acestea să fie nu numai frumoase, ci și funcționale, confortabile și ușor de întreținut, poate fi o provocare chiar și pentru un profesionist. De aceea, designerul nostru de interior Linda Povolná îți dă câteva sfaturi și soluții deja puse în practică.

Cum alegi o canapea, cum să ai grijă de ea, unde așezi corect covorul și ce măsuță de cafea este ideală pentru tine? ♥

Cum alegi canapeaua

Ar trebui să fie în formă de L sau în formă de U. Deoarece aceasta este ideală pentru momentele când întreaga familie se strânge în living, inclusiv cu animalul de companie, pentru a viziona serialul preferat sau să petreceți momente plăcute împreună. Este spațioasă și oferă confortul necesar tuturor. Ține cont de:

• să aibă adâncimea șezutului mare
• să aibă perne înalte ca spătar
• cotiere plate și late, pe care să poți depozita ceva sau poți cumpără niște suporturi concepute special pentru a crea spațiu de depozitare pe cotierele laterale ale canapelei.

Cum ai grijă de mobilierul tapițat

Mobilierul tapițat necesită periodic îngrijire și curățare, deoarece poți prelungi semnificativ durata de viață a țesăturii. Este ideal să apelezi la un serviciu profesionist.

Dacă fotoliile și canapelele au perne identice, este recomandat să le inversezi din când în când pentru a le purta uniform. Lumina directă a soarelui dăunează fibrelor și culorilor textilelor, de aceea este recomandat să folosești jaluzele, copertine sau draperii.

Tapițeria este afectată negativ de praf, deci este important să îl îndepărtezi regulat prin aspirarea cu o duză fără perie. Petele cauzate de lichide trebuie îndepărtate imediat - aspiră zona aplicând cârpe albe sau prosoape de hârtie. Nu freca țesătura!

Cum alegi covorul și unde îl așezi

Covoarele sunt foarte importante în living, deoarece creează o atmosferă confortabilă și călduroasă, nu doar vizual. Ar trebui să se potrivească cu siguranță canapelei (ca stil și culoare). De asemenea, este important să reziste la utilizarea zilnică și să nu fie distruse de prima pată.

Trebuie să iei în considerare dimensiunile covorului în funcție de locul unde îl vrei amplasat: în fața canapelei; doar picioarele din față ale canapelei să fie pe covor; întreaga canapea să stea pe covor.

Un stil unitar, mereu la modă

• Investește în materiale de calitate, care sunt durabile și nu sunt exclusive tendințelor actuale de design!

• Optează pentru o paletă de culori neutră! Va fi întotdeauna atemporală.

• Dacă vrei un accesoriu la modă sau colorat, cumpără ceva mai mic, pe care apoi îl poți schimba ușor cu altul în trend!

• Interiorul ar trebui să ne reflecte pe noi înșine, să conțină elemente pe placul nostru și personale (piese de artă, obiecte de familie transmise din generație în generație etc.) pentru ca noi să ne simțim acasă.

• Ține cont de informațiile de la producător despre întreținerea corectă a materialelor, ai grijă de ele în mod regulat și se vor păstra în stare bună!

Bonami în vizită

Vrei să vezi cum și-a amenajat apartamentul designerul nostru, Linda? Inpiră-te și tu! ♥