20% reducere sau mai mult înainte de Crăciun la 10 000+ de produse | Cumpără mai ieftin →
Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Sfaturi pentru o petrecere reușită


Fie că planifici o petrecere „de pomină” de Revelion la tine acasă sau doar o mică reuniune cu prietenii, te vom sfătui ce accesorii vor avea un succes garantat pentru a crea o atmosferă specială. Pregătește un decor care să țină pe toată lumea trează până dimineața!

Primirea musafirilor trebuie să fie un moment deosebit - știm cu toții cât de mult contează prima impresie. Asigură-te că ai un hol ordonat și dispui de suficient spațiu pentru a așeza pantofii, dar și câteva umerașe libere pentru a agăța hainele tuturor. Cu siguranță nu îți dorești ca paltoanele oaspeților să fie aruncate pe un scaun într-un morman.

Dacă veți sta în living asigură-te că există suficiente spații de depozitare pentru pahare și farfurii. Nu vrei să ai mocheta decorată cu pete de vin roșu sau alte băuturi.

Prin urmare, cumpără mese de depozitare mai mici și ușor de transportat, care să se potrivească cu măsuța de cafea principală. Astfel toți invitații vor putea ajunge la platourile cu prăjituri în mod confortabil.

Pregătește-te pentru party și din punct de vedere logistic. Curăță totul de pe blatul din bucătărie. Spațiul liber va fi util atunci când pregătești următorul deliciu sau când aranjezi pe farfurii bunătățile aduse de oaspeții tăi. De asemenea, încearcă să organizezi și să eliberezi frigiderul cât mai mult posibil.

Poate ai pierdut din vedere acest aspect, însă pe timpul iernii te poți folosi și de balcon sau terasă pentru păstrarea și depozitarea alimentelor - de exemplu, fructele și legumele sau alimentele din borcane și cutii închise ermetic. Și nu în ultimul rând, nu uita să îți pregătești din timp cuburile de gheață pentru băuturi!

Nicio petrecere adevărată nu este completă fără o gustare. Cine și-ar dori să petreacă o jumătate de zi (poate chiar ultima jumătate de zi din an) în bucătărie, pregătind ceva ce va dispărea de pe masă în câteva secunde? Dacă nu ai foarte mult timp la dispoziție, evită rețetele complexe.

Mergi la sigur cu gustări simplu de pregătit sau pe care le-ai mai încercat și știi sigur că ți-au ieșit. Iar dacă alegi să le așezi pe platouri elegante, vei obține cu siguranță un aspect festiv.

Asigură-te că atmosfera de la petrecerea ta este perfectă din toate punctele de vedere. Un fundal muzical plăcut va face minuni, așadar pregătește în prealabil un playlist (ideal ar fi două - una doar cu muzică modernă, iar una cu mix de muzică veche, modernă și folclor). Indicat ar fi să o alegi pe cea mai potrivită, în funcție de starea de spirit.

Parfumul ar trebui să fie o prezență subtilă, care să nu copleșească mirosul gustărilor și preparatelor servite. O lumânare parfumată va face încăperea deopotrivă primitoare și confortabilă.

Dacă vrei să te remarci ca o gazdă de excepție, asigură-te că stai foarte bine la capitolul pahare. La urma urmei, ar fi foarte nefericit ca momentul numărătorii inverse să te prindă în bucătărie, spălând de zor paharele de șampanie. Aprovizionează-te cu pahare de toate tipurile, așază-le pe masă perfect răcite, cu un pai ecologic și - în funcție de băutură - ornate cu o felie de fructe. Acest lucru va face ca până și un cocktail incredibil de simplu, cum ar fi o mimosa, să pară o mini operă de artă.
Dacă știi că nu dispui de suficient spațiu pentru toți invitații, apelează cu încredere la pufuri sau bănci practice. Alternativ, poți folosi canapele extensibile și alte piese stilate. Atenție însă - multe dintre ele sunt atât de confortabile încât persoanele „mai obosite” din fire s-ar putea să prindă Anul Nou în lumea viselor.
Lumina ambientală asigură o atmosferă relaxată la petrecere.
Așadar, alege să aprinzi mai multe lămpi mici în diferite colțuri ale camerei, în locul unei singure lumini puternice în mijlocul ei. O ghirlandă luminoasă sau alte decorațiuni luminoase de Crăciun vor oferi, de asemenea, un plus de efect.
Chiar dacă nu ești un fan al distracției spontane, nu trebuie nici să te apuci acum să reinventezi roata și să organizezi o mulțime de activități. De obicei, oamenii au nevoie doar să fie împreună și pur și simplu să discute, să bea și să mănânce. Dar dacă dorești să condimentezi puțin atmosfera sau să încerci ceva nou cu prietenii, scoate un joc de societate - o idee genială pentru a stârni interesul pentru discuție.
Și nu în ultimul rând - nu uita ca de îndată ce sosesc primii oaspeți să te debarasezi de toate emoțiile și să nu te mai gândești la ce ai fi putut face sau pregăti mai bine. Oaspeților nu le pasă dacă totul este bine pus la punct sau dacă ai sau nu multe feluri de mâncare. Însă poți să fii sigur că nu vă vor uita niciodată o gazdă zâmbitoare și veselă!