Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
50 Lei pentru tineÎnregistrareLogare50 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

10 sfaturi pentru o petrecere reușită


Fie că planifici o petrecere „de pomină” la tine acasă sau doar o mică reuniune cu cei mai apropiați prieteni, te vom sfătui ce accesorii vor avea un succes garantat și ce decorațiuni te vor ajuta să creezi o atmosferă specială.

Nu ai nevoie de prea multe accesorii dacă chiar sunteți toți puși pe distracție. Ca totul să meargă ca pe roate aruncă un ochi peste lista cu produse selectate de noi și pregătește un decor care să țină pe toată lumea trează până dimineața.

1.

Primirea musafirilor trebuie să fie un moment deosebit - știm cu toții cât de mult contează prima impresie. Asigură-te că ai un hol ordonat și dispui de suficient spațiu pentru a așeza pantofii, dar și câteva umerașe libere pentru a agăța hainele tuturor. Cu siguranță nu îți dorești ca paltoanele oaspeților să fie lăsate pe un scaun sub forma unui morman.

2.

Dacă veți sta în camera de zi în cea mai mare parte a timpului, asigură-te că există suficiente spații de depozitare pentru pahare și farfurii. Nimeni nu și-ar dori să își vadă mocheta decorată cu pete de vin roșu sau alte băuturi.

Prin urmare, cumpără mese de depozitare mai mici și ușor de transportat, care să se potrivească cu măsuța de cafea principală. Astfel, chiar și cei care stau la extremități vor putea ajunge la gustare în mod confortabil.

3.

Pregătește-te pentru party și din punct de vedere logistic. Curăță totul de pe blatul din bucătărie. Spațiul liber va fi util atunci când pregătești următorul deliciu sau când aranjezi în farfurii bunătățile aduse de oaspeții tăi. De asemenea, încearcă să organizezi și să eliberezi frigiderul cât mai mult posibil.

Poate ai pierdut din vedere acest aspect, însă pe timpul iernii te poți folosi și de balcon sau terasă pentru păstrarea și depozitarea alimentelor - spre exemplu a fructelor și legumelor sau a produselor care stau în borcane și cutii închise ermetic. Și nu în ultimul rând, nu uita să îți pregătești din timp cuburile de gheață pentru băuturi!

4.

Nicio petrecere adevărată nu este completă fără o gustare. Cine și-ar dori să petreacă o jumătate de zi (poate chiar ultima jumătate de zi din an) în bucătărie, pregătind ceva ce va dispărea de pe masă în câteva secunde? Dacă nu ai foarte mult timp la dispoziție, evită rețetele complexe.

Mergi la sigur cu gustări simplu de pregătit sau pe care le-ai mai încercat și știi sigur că ți-au ieșit. Iar dacă alegi să le așezi pe platouri elegante, vei obține cu siguranță un aspect festiv deosebit.

5.

Asigură-te că atmosfera de la petrecerea ta este perfectă din toate punctele de vedere. Un fundal muzical plăcut va face minuni, așadar pregătește în prealabil o listă de redare (ideal ar fi două - una doar cu muzică modernă iar una cu mix de muzică veche, modernă și folclor). Indicat ar fi să o alegi pe cea mai potrivită, în funcție de starea de spirit de la momentul respectiv.

Parfumul poate face și el minuni atâta timp cât are o prezență subtilă, care să nu copleșească mirosul gustărilor și preparatelor servite. Spre exemplu, o lumânare parfumată va face camera deopotrivă primitoare și confortabilă.

6.

Dacă vrei să te remarci ca o gazdă de excepție, asigură-te că stai foarte bine la capitolul pahare. La urma urmei, ar fi foarte nefericit ca momentul numărătorii inverse să te prindă în bucătărie, spălând de zor flutele pentru a servi șampania. Aprovizionează-te cu pahare de toate tipurile, așază-le pe masă perfect răcite, cu un pai ecologic și - în funcție de băutură - ornate cu o felie de fruct. Acest lucru va face ca până și un cocktail incredibil de simplu, cum ar fi o mimosa, să pară o mini operă de artă.

7.

Dacă știi că nu dispui de suficient spațiu pentru toți invitații, apelează cu încredere la pufuri sau bănci practice. Alternativ, poți folosi canapele extensibile și alte piese stilate. Atenție însă - multe dintre ele sunt atât de confortabile încât persoanele „mai obosite” din fire s-ar putea să prindă Anul Nou în lumea viselor.

8.

Lumina ambientală asigură o atmosferă relaxată la petrecere. Așadar, alege să aprinzi mai multe lămpi mici în diferite colțuri ale camerei, în locul unei singure lumini puternice în mijlocul ei. O ghirlandă luminoasă plasată creativ sau alte decorațiuni de Crăciun vor oferi, de asemenea, un plus de efect.