O oală cu mâncare gătită, câteva sticle de vin sau pălincă, legume și ierburi aromatice proaspete, plus câteva mezeluri și brânzeturi? Frigiderul tău este absolut plin?
Organizarea unui frigider poate fi o provocare, dar dacă ai ajutoarele potrivite, îi vei face față cu brio. Îți prezentăm recipientele noastre favorite, practice și elegante, fie că vorbim de sticle, cutii și alte gadgeturi care îți vor face viața mult mai ușoară.
Păstrează ierburile aromatice proaspete mai mult timp în frigider
În primul rând, oprește frigiderul și pune o cârpă sub el în cazul în care se topește gheața. Apoi scoate toate alimentele din frigider și aruncă cele alterate sau care au expirat data limită de consum. Pregătește o găleată cu apă cu săpun sau oțet și o cârpă. Scoate toate sertarele și rafturile și spală-le în chiuvetă. Apoi curăță interiorul frigiderului cu apă cu săpun. Nu uita nici de orificiul de scurgere a apei care se colectează în urma condesului. Șterge totul cu o cârpă pentru a preveni formarea înghețului. La final, așază alimentele în frigider, urmând sfaturile menționate în acest articol.
Gândește-te la spațiul pe ușa frigiderului. Este o idee bună să pui laptele, sucurile, apa minerală, alcoolul, berea și vinul alb.
Conservele deschise și gemurile pot fi plasate puțin mai sus. Tot aici poți depozita ketchup și muștar și alte condimente. Ouăle și untul cu margarină sunt, de asemenea, ideale pentru ușă. Nu pune ouăle în frigider într-un ambalaj de hârtie, deoarece riști să transferi diverse bacterii. Transferă-le în recipiente pentru ouă, de preferință cu vârful în jos.
Congelatorul trebuie păstrat la o temperatură cuprinsă între -18 și 20 °C. Ambalează și datează corespunzător toate alimentele. Încearcă să congelezi alimentele cât mai repede posibil, deoarece acestea își vor păstra mai bine calitatea și textura. Nu se recomandă să congelezi legumele cu frunze, alimente prăjite, maioneză sau fructe și legume cu un conținut ridicat de apă.
Lasă alimentele gătite să se răcească și depozitează-le în frigider cât mai curând posibil, ideal în termen de două ore. Împarte mâncarea în porții mai mici pentru o răcire mai rapidă și o reîncălzire mai ușoară. La reîncălzire, asigură-te că alimentele ajung la cel puțin 75 °C.