Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
50 Lei pentru tineÎnregistrareLogare50 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Cum să decorezi masa festivă de Crăciun
by Sandra Stoicovici

Sărbătorile de iarnă se apropie și vine momentul magic în care ne adunăm în jurul bradului și al mesei de Crăciun împreună cu cei dragi. Ocaziile speciale necesită aranjarea mesei într-un mod deosebit.

Pentru Sandra Stoicovici, (Littlestoriesofmylife si Littlestoriesathome) creator de conținut, Crăciunul este un moment deosebit. Deși obișnuiește să aranjeze frumos masa pentru cină în fiecare zi din an, de Crăciun adoră să aducă magia pe masă cu ajutorul decorațiunilor. Descoperă ideile creative de aranjamente ale Sandrei care pot transforma chiar și cea mai simplă cină într-una memorabilă!

Decor de poveste

Crăciunul înseamnă, în primul rând, familie și un fel de terapie pentru suflet. Înseamnă, mai mult ca oricând, că trebuie să tragem puțin frâna de mână și să ne deconectăm de la ritmul alert cotidian. Astfel ne putem bucura în tihnă de momentele care contează cu adevărat.

În perioada Sărbătorilor, aducem magia pe masa de Crăciun. Tăiem, vopsim, lipim și decorăm, ne inspirăm din proiecte DIY. Ador să am crenguțe de brad de diferite feluri, elemente naturale pe masă și foarte multe lumânări peste tot. Acestea schimbă atmosfera încăperii, mai ales când pe fundal este bradul luminat și totul devine feeric și cozy.

Aranjarea mesei în funcție de stilul dorit

Eu merg pe clasic cu accente de glamour. Mereu mi-a plăcut să combin cât mai eclectic piese și stiluri și să aleg elemente care sunt versatile și se potrivesc pe tot parcursul anului. De exemplu, în cazul farfuriilor simple, le pot face oricând festive cu un servețel bine ales, prins cu un inel deosebit sau cu o crenguță de brad, un con sau un alt accesoriu inserat.

Tacâmurile și paharele le selectez mereu cu mare grijă căci avem multe modele. Astfel mă pot bucura de o masă frumoasă de Sărbători, dar și în restul anului.

Decorațiuni & ornamente

Pentru decorul mesei din acest an am mers mult pe elemente naturale, hârtie și lemn, combinate cu un mix de crenguțe din diferite specii de conifere pentru că sunt o mare iubitoare de natură și simt că acestea aduc un plus de vitalitate. Am făcut și o coroniță rotundă de brad, pe care am suspendat-o deasupra mesei pentru a întregi atmosfera feerică. Pe masă am adăugat niște rodii, deoarece o pată de culoare roșie arată foarte bine și niște căsuțe albe din ceramică, în interiorul cărora pun lumânări.

De la Bonami am ales anul acesta căsuțele din ceramică, de diferite modele și dimensiuni pentru că arată minimalist și curat și pentru că mi-a plăcut modul în care sunt făcute. Tot de la Bonami am ales și pahare cu margini aurite, care oferă un glam discret și elegant, dar și festiv. Bineințeles, nu lipsesc farfuriile albe, simple, dar de efect.

Completează cu preparatele preferate de Crăciun

Masa noastră de Craciun este, în general, în stilul tradițional, însă cu un twist. Facem preparate cu sau fără carne, pentru toate gusturile, însă nelipsit este cozonacul, care este mereu vedeta mesei. Soțul meu, fiind pasionat de gastronomie, pune mereu la cale cele mai delicioase rețete, păstrând tradițiile, dar și inovând cu preparate aparte.

Vă doresc tuturor Sărbători frumoase și liniștite, mereu alături de cei mai dragi vouă!