Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
20 LeiÎnregistrareLogare20 LeiCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Stilul boho rustic prinde viață într-o căsuță din Apuseni

Arhitect și designer, Adriana Beca explorează echilibrul dintre funcționalitate și emoție.

Și-a dorit o căsuță de lemn, izolată, în natură, în care să se deconecteze de la stresul urban, de care să se bucure in timpul liber alături de partenerul ei, dar care să deschidă și inimile altor oameni.

Vino să descoperim împreună transformarea acestei căsuței vechi de peste 70 de ani într-un spațiu practic, orientat spre nevoile reale și care spune o poveste!

Un mix de stiluri

„Considerăm că arhitectura și designul nu au granițe sau naționalitate, de aceea interiorul acestei căsuțe îmbină mai multe stiluri. Experiențele și pasiunile noastre au fost transpuse într-un amalgam de stiluri.

Am pornit de la stilul rustic, prin păstrarea grinzilor din lemn, bârnelor exterioare și restaurarea acoperișului cu șindrilă. Apoi am adăugat multe elemente în stil boho: obiecte decorative de perete, macrameuri, mobilier pictat, majoritatea făcute de artiști locali. Decorațiunile ceramice expuse pe perete ne duc într-o zonă tradițional românească, dar spațiul deschis, aerisit și îmbinarea elementelor din metal și lemn sunt specifice stilului industrial.”

Mobilier variabil

„Bonami oferă o varietate largă de produse din materiale naturale, cum ar fi: lemnul, iuta, piatra sau bumbacul.

Am optat pentru o canapea multifuncțională, formată din două saltele rezistente, care se poate transforma într-un pat și care se potrivește perfect și într-un decor rustic. Curelele din piele sunt un detaliu important.

Am ales și accesorii simple, care poate nu atrag atenția, dar care sunt foarte practice, precum coșurile din iută, o pătură din bumbac și perne cu motive minimaliste.”

Multe accesorii

„Cu siguranță căsuța are un caracter aparte și datorită multitudinii de accesorii fără de care nu ar exista această atmosferă de poveste.

Pe de o parte, ele sunt elemente de decor, pe de altă parte, fiecare dintre ele are propria poveste, care ne amintește de experiențele noastre din diferite călătorii, de locuri, de oameni și de alte culturi.”

Mobilier și accesorii de exterior


„Părerea mea este că spațiul din exterior nu ar putea avea niciodată prea multe hamace, pufuri sau perne, care să te îmbie la relaxare.

De aceea, eu cred că aș putea adăuga la nesfârșit fotolii suspendate în copaci, leagăne sau mobilier de șezut de grădină, la umbra copacilor. Bineînțeles că nici ghirlandele luminoase sau felinarele nu ar trebui să lipsească din decor, mai ales dacă vrei să petreci serile în mijlocul naturii.”

Tips & Tricks

„Ideal este ca atunci când cineva se gândește la amenajarea unui spațiu să consulte un designer sau arhitect. Există multe detalii și aspecte care țin de lumină, compoziție, formă, care merită să fie discutate cu un expert în prealabil.

Personal, consider că un spațiu trebuie să spună o poveste, să stârnească o emoție, iar cu ajutorul mobilierului și al elementelor decorative din materiale naturale, din lemn sau ceramică, se conturează mult mai ușor o atmosferă plină de energie pozitivă.

Dar nu uita, nicio regulă de design nu este bătută-n cuie!”