Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Amenajează practic și creativ camera copilului tău!


Amenajarea camerei unui copil este o provocare interesantă, dar și o bucurie de nedescris pentru orice părinte. Cu toții ne dorim să fim creativi, să realizăm un decor unic, sigur și personalizat, dar în același timp să ținem cont de latura practică a lucrurilor. Ce pătuț poate „crește” odată cu proprietarul său? Oare ce modele și culori vor rezista mai mult timp pe pereții sau așternurile din camera copilului?
Iată cum a decorat autoarea blogului smoothandcooking camera băiețelului ei de 3 ani, Tobias. ♥

Camera unui băiețel

Kateřina este o femeie cu inițiativă. Și nu doar atunci când vine vorba de pregătirea unui meniu cu mai multe feluri ci și când este timpul pentru reamenajarea completă a unei camere. Necesitatea unei noi pilote pentru Tobi i-a dat impulsul pentru o schimbare mai mare, și anume, a întregii camere.

„Lui Tobias îi plac schimbările și de aceea mă bucur să le creez pentru el. Datorită lor, el vede totul într-o lumină nouă. Așa că-i mut cu plăcere mobilierul și jucăriile și le aranjez. Încerc să fac camera cât mai distractivă și atractivă în ochii lui.”

Prin urmare, pentru ca încăperea să nu arate mereu la fel, Kateřina a ales 2 seturi de accesorii în diferite palete de culori, pe care le va schimba pe timpul anului. În prima variantă, nuanțele de bej până la galben muștar joacă rolul principal, în timp de la a doua variantă predomină nuanțele fresh de albastru. Totuși, grație materialelor naturale folosite, camera arată mereu drăguță.

Patul ideal din toate punctele de vedere

Înainte de-l alege, Kateřina avea o imagine clară despre patul ideal. Și-a imaginat o piesă cu formă simplă, însă interesantă pentru copii, și cu o dimensiune nu chiar standard. Tobias are o cameră mică, așa că era important să se economisească spațiu. Lungimea trebuia să fie de 160 cm și lățimea clasică de 90 cm - astfel încât părinții să se poată întinde și ei lângă el la povestea de seară.

Când a găsit patul Adeko, pentru Kateřina a fost dragoste la prima vedere. Este din lemn masiv, are dimensiunea perfectă, iar designul servește în mod natural și ca o protecție laterală împotriva căderii.

„Chiar și după 2 ani de utilizare, ne bucurăm în continuare de el și toți cei care ne vizitează îl admiră. Și nu mă mir. De aceea intenționez să cumpăr un altul nou în momentul în care Vincent, frățiorul lui Tobias, va fi destul de mare să îl folosească."

Alegerea lenjeriei

Odată cu schimbarea pilotei vechi, a fost aleasă și o nouă lenjerie de pat... iar mama a lăsat parția alegerea în seama lui Tobias.

Lenjeria de pat preferată lui este din bumbac premium, cu modele delicate, care poate fi folosită în nenumărate moduri. Modelul natural se potrivește de minune cu tema pădurii din amenajare, iar modelul minimalist cu buline a fost ales chiar de Tobias (spre surpinderea mamei sale).

„Este atemporală, de calitate bună și foarte stylish pentru orice categorie de vârstă. Aș folosi-o chiar și la mine în dormitor!”

Unde să le mai punem...?!

Dilema fiecărei familii: „Unde să depozităm toate jucăriile, (nu doar) pe cele Lego?”

Tocmai de aceea Kateřina a ales un coș de depozitare mare, dar stylish. Deși descurajată inițial de preț, aceasta și-a dorit mult coșul de la Bloomingville și l-a achiziționat până la urmă. Este o piesă care rezistă multor trenduri și fratele lui Tobias o poate „moșteni” peste câțiva ani, iar apoi poate fi folosită pe post de coș de rufe.

„În cele din urmă am fost plăcut surpinsă, deoarece arată chiar mai frumos în realitate. Este mare și bine lucrat, astfel că sigur va rezista mulți ani.”

O oază de relaxare

Pentru a face camera cu adevărat primitoare, nu trebuie să uiți nici de micile elemente la fel de importante, precum jucării în tonuri naturale și perne în formă de animale. Designul simplu al autocolantelor de perete „însuflețește” zidurile albe, iar aspectul vizual este unul ordonat și plăcut.

Rezultatul este o cameră cozy, cu un design plăcut, care poate rămâne neschimbată pe măsură ce copilul crește.