Înregistrează-te și vei primi până la 20 Lei reducere la prima ta comandă. Înregistrează-te și vei primi până la 20 Lei reducere la prima ta comandă.
  • Zilnic noi inspirații
  • 20 Lei sub formă de credite pentru prima ta comandă.
  • Adaugă la favorite produsele tale preferate
sau
Accesați prin Facebook
Stăm cu ochii pe ele pentru dvs.!

Am activat urmărirea produsului: Deja urmăriți produsul.

Imediat ce acest produs va fi disponibil în stoc, vă vom trimite un mesaj pe adresa dvs. de e-mail . Puteţi să schimbaţi adresa, cu cea pe care doriţi să primiţi notificări sau să renunțași la urmărirea produsului. Puteţi să schimbaţi adresa, cu cea pe care doriţi să primiţi email-uri

Ok
Urmărirea a fost anulată

Monitorizarea produsului a fost anulată. Dacă vă răzgândiți, puteți din nou să activați monitorizarea.

Ok

Cineva a fost mai rapid

Ne pare rău dar cineva ți-a luat-o înainte, iar produsul pe care l-ai selectat nu mai este disponibil. Vom urmări pentru tine disponibilitea acestui produs, pentru a te informa în momentul în care este disponibil din nou în stocul nostru. Dacă nu ești interesat de urmărirea produsului, poți activa urmărirea lui deactivare.

Ok

Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
20 LeiÎnregistrareLogare20 LeiCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

3 rețete diferite pentru felul principal de Crăciun de la Nicoleta Catargiu

Masa tradițională de Crăciun a românilor include tot felul de preparate din carne de porc. Dacă îți dorești să păstrezi obiceiul transmis din generație în generație, dar în același timp să încerci ceva nou, foodblogerița
Nicoleta Catargiu îți propune 3 modalități diferite de a găti și de a servi familiei și prietenilor porcul de Crăciun.

#1. Cotlet de porc cu păstăi verzi și roșii cherry

Varianta easy

O variantă ușoară de masă principală pentru orice ocazie, cotletul de porc cu păstăi verzi și roșii cherry trase la tigaie este o idee excelentă pentru acele persoane care nu vor să stea foarte mult timp în bucătărie, dar totuși vor să impresioneze pe cei dragi de la masă cu un preparat gustos.

Se face fără pic de efort, nu necesită multe ingrediente, ba chiar multe dintre ele s-ar putea să le ai în casă. Îți promitem că rezultatul
este unul pe măsură: delicios!

Ingrediente:

Cotlet de porc cu păstăi verzi și roșii cherry

Pentru cotlet:
• 1 kg. cotlet de porc; • 2 linguri miere 1 linguriță muștar; • 1 linguriță pastă de roșii; • 1 lingură ulei de măsline; • 1 linguriță cimbru uscat; • 1 crenguță rozmarin proaspăt;
• Condimente după gust: sare, piper, usturoi pudră, boia dulce;

Pentru garnitură: • 300 gr. păstăi verzi congelate; • 10-12 roșii cherry (pentru efect folosește roșii cherry ciorchine); • 2 căței de usturoi; • 1 lingură ulei de măsline;
• Condimente după gust: sare, piper, usturoi pudră;

Marinarea & prepararea cotletului

Acest proces se aplică la toate cele 3 rețete

1. Înlătură cu grijă cu un cuțit grăsimea (partea albă) de la suprafața cotletului. Într-un bol mic pregătește marinada cu care să ungi cotletul: pune cele două linguri de miere, 1 linguriță de muștar, 1 linguriță de pastă de roșii, 1 lingură de ulei de măsline, apoi amestecă toate ingredientele.

2. Condimentează bine cotletul după gust cu mixul de condimente și ierburi aromatice menționate.
3. Lasă-l la marinat într-o caserolă sau tavă cu capac timp de 3-4 ore sau cel mai bine peste noapte.

După ce s-a marinat, pune cotletul de porc într-un vas termorezistent uns cu puțin ulei de măsline.
Bagă vasul la cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 40-45 minute.

După ce s-a gătit complet, așază-l pe un tocător, lasă-l să se odihnească 10-15 minute, apoi taie în felii potrivite.

Garnitura cu păstăi verzi și roșii cherry

1. Pune la fiert păstăile verzi timp de 3-4 minute, apoi scoate-le într-un vas cu apă rece pentru 5 minute (pentru a nu-și pierde culoarea verde intens și pentru a stopa gătirea păstăilor).
2. Strecoară-le bine-bine, apoi pune-le într-un bol și condimentează-le după gust cu sare, piper, usturoi pudră și un fir de ulei de măsline.
3. Amestecă-le.

4. Pune 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie, apoi așază roșiile cherry și cei 2 căței de usturoi întregi.
5. Lasă roșiile în tigaie timp de 3-4 minute la foc mic, având grijă să le amesteci din când în când.

#2. Cotlet de porc cu salsa de ananas

Varianta modernă

Acest cotlet de porc cu salsa de ananas este o rețetă atipică, cu care poate nu mulți dintre noi rezonăm, însă este un preparat special, cu o explozie de gusturi. Se potrivește perfect cu prospețimea legumelor, cu dulceața ananasului, dar și cu textura crocantă a acestei salsa, care ne duce cu gândul la ceva tropical, exotic.

Pregătește acest preparat la orice ocazie specială, dacă vrei să cucerești papilele gustative ale familiei sau ale invitațiilor tăi.

Ingrediente

Cotlet de porc cu salsa de ananas

Pentru cotlet: • 1 kg. cotlet de porc; • 2 linguri miere; • 1 linguriță muștar; • 1 linguriță pastă de roșii; • 1 lingură ulei de măsline; • 1 linguriță cimbru uscat; •1 crenguță rozmarin proaspăt; • Condimente după gust: sare, piper, usturoi pudră, boia dulce;

Pentru salsa: • 4 rondele de ananas proaspăt; • ½ ardei kapia; • ½ ardei gras verde; • 1 fir de ceapă verde; • 1 ceapă roșie mică; câteva frunze de pătrunjel proaspăt; sare și fulgi de chilli după gust; • 1 lime;

Cum facem salsa

(Pașii pentru marinarea cotletului & pregătira lui îi găsești la rețeta #1)

1. Cât timp stă cotletul de porc la cuptor, ne ocupăm de salsa.
2. Într-un bol încăpător adaugă: feliile de ananas, ardeiul kapia și ardeiul gras verde tăiate cubulețe și ceapa verde și ceapa roșie tăiate mărunt.
3. Peste acestea adaugă pătrunjelul proaspăt rupt în bucăți mici cu mâna.

4. Condimentează după gust cu un pic de sare și fulgi de chilli, apoi stoarce jumătate din lime.
5. Amestecă toate ingredientele cu o lingură, apoi pune bolul cu salsa în frigider până la momentul servirii.

#3. Cotlet de porc cu varză roșie călită și mămăligă

Varianta tradițională

Când vine vorba de un preparat tradițional, această rețetă de cotlet de porc cu varză roșie și mămăligă se încadrează perfect în temă. Este o rețetă simplă, dar gustoasă, care cu siguranță poate fi pe placul tuturor. Varza roșie călită, ușor dulceagă, se potrivește perfect cu cotletul de porc fraged, dar și cu mămăliga moale și fină.

Ingrediente

Cotlet de porc cu varză roșie călită și mămăligă

Pentru cotlet:
• 1 kg. cotlet de porc; • 2 linguri miere; • 1 linguriță muștar; • 1 linguriță pastă de roșii; • 1 lingură ulei de măsline; • 1 linguriță cimbru uscat; • 1 crenguță rozmarin proaspăt;
• Condimente după gust: sare, piper, usturoi pudră, boia dulce;

Pentru varză:
• ½ varză roșie mare; • 1 ceapă roșie medie; • 1 măr mediu; • 150 ml. vin roșu; • 1 lingură zahăr; • 2 foi de dafin; • Sare și piper după gust; • 1 lingură de ulei de măsline;

Pentru mămăligă:
• o cană mică cu 100 gr. făină de mălai; • 1 linguriță sare; • 3 căni mici de apă;

Cum facem varza călită

(Pașii pentru marinarea cotletului & pregătira lui îi găsești la rețeta #1)

1. Taie varza roșie cât de subțire poți tu.
2. Pune o lingură de ulei de măsline într-o tigaie și călește ceapa roșie tăiată solzișori sau julienne.
3. Adaugă și varza roșie tăiată subțire, amestecă și lasă să se călească timp de 5-7 minute, până când devine mai moale. Amestecă din când în când.

4. După cele 7 minute adaugă mărul curățat și dat pe răzătoare, lingura de zahăr, foile de dafin și paharul de vin.
5. Amestecă și lasă varza la călit până se evaporă vinul și aceasta devine moale (15-20 minute).
6. La nevoie, dacă varza nu este destul de moale, adaugă un pahar mic de apă și lasă în continuare la călit.
7. Condimentează după gust cu sare și piper.

Finalizându-vă înregistrarea pe Bonami.cz, a.s. încheiați un contract prin care sunteți de acord cu prelucrarea datelor dvs. personale.