Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
50 LeiÎnregistrareLogare50 LeiCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Efectele benefice ale somnului încep din dormitor

Petrecem aproximativ o treime din viață dormind. Sau cel puțin așa ar trebui, ca să obținem maximum în ceea ce privește concentrarea, atenția, motivația, creativitatea și productivitatea. De la sănătate la relațiile sociale, toate depind de interesul alocat ciclurilor de odihnă.

Somnul este un capitol căruia, din ritmul grăbit al zilei sau neglijență, îi omitem impactul asupra calității vieții.
Deschide ușa dormitorului și invită somnul înăuntru! Ți-am pregătit câteva piese de mobilier, accesorii și sfaturi pentru o rutină de odihnă benefică pentru corp și minte.

Adoptă o rutină pozitivă

Conceptul de igienă a somnului ar trebui să ne intre tuturor în vocabular. Ca să te bucuri pe deplin de beneficiile somnului, trebuie să îi acorzi atenția binemeritată, zilnic, iar primul pas este un pat confortabil.

Pentru un somn odihnitor, respectă câteva reguli simple:
- încearcă să adormi și să te trezești zilnic la aceleași ore.
- obișnuiește-te să ai cel puțin 7 ore de somn pe noapte.
- fă exerciții zilnice și evită mesele consistente înainte de culcare.
- fii consecvent cu rutina stabilită.

Creează un întreg univers senzorial

Nu face niciun compromis atunci când vine vorba de calitatea somului. Mizează pe materiale naturale, moi, cu efecte răcoroase, cum ar fi bumbacul, lâna sau inul pentru lenjeriile de pat. Nu uita că temperatura optimă din cameră pentru somn este cuprinsă între 17 și 19 grade.

Cromatic, alege culori care susțin starea de somn și liniște. Nuanțele neutre te vor propulsa mai ușor spre tărâmul viselor.

Atmosfera pentru mindsetul de somn

Încearcă să reduci treptat lumina din dormitor. Dacă îți place să citești înainte să adormi, alege o veioză cu o lumină albă, caldă. De asemenea, ca să reduci lumina din exterior folosește-te de draperii. Întregul ritual va pregăti creierul să intre treptat în pregătirea pentru somn.

De asemenea, îndepărtează sursele de zgomot sau cu lumină albastră, cum ar fi telefoanele, laptopurile, preferabil și televizorul și lasă starea de agitație să se evapore.