Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
50 Lei pentru tineÎnregistrareLogare50 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

DIY: Zaruri de joc pentru cei mici

Eva Kovářová · 24. mai 2022

Află cum să confecționezi un cub textil pentru micuțul tău care începe să descopere lumea! Ai nevoie doar de câteva resturi de țesătură și un cub de spumă.

Materiale necesare:

• Un cub de spumă cu dimensiunea de 10x10 cm.
• 6 bucăți de țesătură cu dimensiunea de 13x13 cm (lasă 1,5 cm pentru cusut)
• Panglici pentru a face cordoane (noi am folosit 9 fâșii de 4x15 cm și una de 8x15 cm; lasă 1,5 cm pentru cusături).
• Două inele din lemn, silicon, mărgele din lemn și șnur.
• Mașină de cusut, ață, ace, bolduri, foarfecă, bețe tip chinezești.

Pașii pentru realizarea cubului:

1. Pregătește țesăturile, materialele de umplutură, mărgelele și toate celelalte accesorii.
2. În primul rând, taie 6 pătrate de țesătură de 13x13 cm; se folosesc țesături cu texturi diferite pentru a dezvolta simțul tactil al bebelușului (pânză de bumbac, bumbac cu țesătură ondulată, pluș moale și muselină). Este o idee bună să speli și să calci țesăturile în prealabil, însă nu este obligatoriu.
3. Coase fâșiile de țesătură de-a lungul părții mai lungi și a uneia mai scurte și folosește un bețișor pentru a le întoarce și a le călca. Îți poți face munca mai ușoară folosind panglici gata făcute.
4. Gândește-te cum va arăta cubul și întinde-l pe covoraș.
5. Acum te poți apuca de cusut. Ia primele două pătrate, introdu șnururile în fiecare margine, strânge bine și coase-le.
6. Dacă coși panglici sau șnururi, coase-le de două ori. Fixează șnururile mai subțiri cu un nod în interior.
7. Coase patru pătrate la rând. Apoi coase încă două pătrate împreună în partea de sus și de jos și după aceea le coși pe toate la sfârșit. Lasă ultimele două margini necusute, în locul unde nu sunt cusute accesorii.
8. Introdu cubul de spumă în cubul de țesătură și coase manual cele două margini rămase cu o cusătură ascunsă.

Mai multe sfaturi despre cum să-l faci pe cel mic fericit:

• Înfrumusețează camera copilului tău cu autocolante - îți punem la dispoziție modele deosebite, atât pentru fete, cât și pentru băieți.

• Încearcă să confecționezi un covoraș de joacă interactiv și original pentru copilul tău, pentru a-l distra în timpul când stă pe burtică.

• Ce fel de covor îți dorești pentru camera copiilor? Îți recomandăm covoare din bumbac moale sau covoare de diferite culori. Oferim covoare cu motive Disney sau covoare cu orașe și zone rurale pe care copiii le vor adora.