Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
50 Lei pentru tineÎnregistrareLogare50 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Cum să decorezi simplu ouăle? Cu fire colorate din bumbac.

Iva Baltaretu · 6. aprilie 2022
Traducere · Irina Klomp

Acest sfat de pe Pinterest ne-a captat atenția și am zis să încercăm și noi acest mod de ornare. Am ales ouă de diferite culori pentru acest proiect DIY și le-am combinat cu fire colorate. Vino alături de noi pentru a crea decorațiuni de Paște cu adevărat deosebite!

Vei avea nevoie pentru a decora ouăle de:

• Ouă suflate– (goale de conținut) - noi am ales ouă de culoare naturală maro, verzi și albe, dar poți să folosești ce culori dorești. Încearcă să găurești simetric coaja oului în ambele părți pentru a sufla mai ușor conținutul și pentru a introduce acul ulterior cu fir prin ou mai ușor.
• Bumbac - fire nu foarte groase. Firul răsucit este mai ușor de folosit, deoarece cele groase sau late vor fi mai greu de introdus în ochiul acului.
• Un ac lung - acele pentru cusut păpuși, pe care le poți procura de la mercerie, sunt perfecte. Dacă nu ai un ac lung, poți încerca să decorezi oul folosind, de exemplu, o țepușă subțire (ca de frigărui) de care să legi fibra de bumbac.

Instrucțiunile pas cu pas:

1. Se curăță și se usucă ouăle suflate. În cazul în care ai cumpărat ouă din supermarket, probabil va trebui să ștergi codul imprimat pe ele, dar o poți face fără probleme folosind acetonă, de exemplu.
2. Se pune firul pe un ac și se introduce prin găurile din ou de la un capăt la altul. La început s-ar putea să te chinui să găsești ieșirea cu acul, dar este nevoie doar de puțină răbdare și practică.
3. Continuă să înfășori firele de bumbac pe întreaga suprafață a oului. Încearcă să păstrezi firul întins astfel încât să formeze o linie dreaptă pe suprafața oului..
4. La final, îi faci un nod.

Sfat: Poți combina fire de mai multe culori și diferite texturi. Acest lucru va crea un aspect diferit. Poți experimenta, de asemenea, prin înfășurarea firului pe orizontală.

Mai multe sfaturi ingenioase pentru un decor special de Paște

Prepară un tort mușchi verde de copac. Este aspectuos, gustos și ușor de decorat cu ouă de ciocolată sau flori de primăvară.

Încearcă și alte moduri de decorare a ouălor. În articolul nostru vei găsi instrucțiuni despre cum să încondeiezi cu ceară ouăle de Paște, dar și alte tehnici interesante.

Decorează-ți casa cu decorațiuni de Paște! De la Bonami poți cumpăra coronițe, iepurași, vaze și multe alte accesorii cu tematică de primăvară.