Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
50 Lei pentru tineÎnregistrareLogare50 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Cum să faci: lumânări de ceară din soia cu fitil de lemn

Eva Kovářová · Mai
Traducere și adaptare: Angelica Tudor

Poți crea aceste lumânări din ceară de soia pentru a le oferi drept cadou celor dragi, dar și doar pentru a te relaxa. Fabricarea lor este cu adevărat simplă, durează doar o clipă și singurul lucru care te poate deranja este fitilul care nu arde complet.

De ce ai nevoie pentru a confecționa aceste lumânări?

Ceară de soia – disponibilă în mod obișnuit în magazinele de hobby și artă sau în cele cu materii prime pentru producția de produse cosmetice. În comparație cu parafina obișnuită, ceara de soia este de origine vegetală, arderea acesteia nu crește conținutul de CO2 din atmosferă și timpul de ardere este cu până la 50% mai mare decât cel al lumânărilor cu parafină.
Fitiluri – pot fi cumpărate din magazin. Cele din lemn arată frumos, singura problemă poate fi că ard încet și se aprind greu. Deci, dacă vrei să le folosești îți recomand să faci mai întâi o lumânare pentru test. Fitilele de bumbac sunt sigure, iar dacă le alegi pe acestea, folosește un cui pentru a atașa partea superioară a fitilului de centrul recipientului.
Ulei esențial – poți folosi de exemplu ulei de portocale roșii.
Pahare drăguțe – am reciclat ambalajul de la lumânările parfumate Perfumed Prague.
• Bandă adezivă cu două fețe, pistol de topire la cald sau ceară de albine pentru a lipi fitilul (are un punct de topire mai mare, așa că nu ar trebui să se dizolve în timpul turnării).
• În plus, un recipient pentru încălzirea cerii într-o baie de apă și un băț de lemn pentru amestecare.
• Etichete autoadezive pentru decorarea borcanului. .

Cum să faci o lumânare acasă? Instrucțiuni pas cu pas:

1. Mai întâi, pregătește fitilurile din lemn și taie-le la înălțimea paharului. Lasă-le pe cele din bumbac în lungimea lor originală. Lipește suporturile fitilului în centrul paharului. Recomand să folosești bandă adezivă cu două fețe, aceasta este cea mai ușoară și mai rapidă soluție.
2. Începe încet să topești ceara la bain-marine. Pentru un recipient de 180 ml sunt necesare aproximativ 170 g de ceară. După ce totul este dizolvat, scoate recipientul din apă și lasă-l să se răcească puțin. Adaugă uleiul esențial și amestecă. Ar trebui să fie 6-10% din greutatea totală a cerii. Variază în funcție de intensitatea parfumului diferitelor uleiuri. Așa că, dacă ai o lumânare de 180 ml cum am folosit noi și folosești aproximativ 170 g de ceară poți adăuga 6% ulei esențial pentru ca lumânarea să miroasă discret. Pentru ea vei avea nevoie de aproximativ 10 g de ulei (170 x 0,06) = 11 ml, adică aproximativ două lingurițe sau cât o sticlă mică, disponibilă în comerț.
3. Toarnă ceara în pahare și lăsă să se solidifice la temperatura camerei. Nu le umple complet, ci doar puțin mai jos de margine, pentru a lăsa loc eventualelor modificări. Lumânările pot crăpa puțin la suprafață, așa că după ce se întăresc, adaugă încă un strat subțire de ceară pentru a face suprafața perfectă.
4. Acum tot ce mai trebuie să faci este să lipești etichetele și gata!

Sfat: Dacă dorești, poți atașa și flori uscate, presate, pe pereții paharului. În acest caz, folosește un recipient transparent pentru confecționarea lumânării.

Mai multe sfaturi

• Nu folosi pentru lumânări recipiente închise alege un pahar frumos de aici.

• Lumânările pot arăta frumos și în ambalaj de beton Blomus Fraga.

• Poți folosi chiar și propriile decorațiuni din beton.

Eva Kovářová te-a ajutat cu aceste instrucțiuni. Poți vedea mai multe idei pe pagina ei de Instagram Gathermoments.