Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
50 Lei pentru tineÎnregistrareLogare50 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

DIY: Capac perforat din pastă de modelaj

Eva Kovarova · Iunie 2022

Vino să realizăm împreună un capac, dintr-un material natural care se întărește la aer, perfect pentru a suține tulpinile florilor în vază.

Vei avea nevoie de:

• Pentru pasta de modelaj necesară pentru 3 capace:
100 ml de bicarbonat de sodiu, 50 ml de amidon de porumb și 50 ml de apă (este important să măsori cantitatea în funcție de volum, amidonul de porumb este foarte ușor, așa că proporțiile ar trebui să fie 2 părți de bicarbonat, 1 parte de amidon și 1 parte de apă), o tigaie antiaderentă, o spatulă, o cană de măsurat, o cutie sigilabilă. Poți să îți ușurezi munca și să cumperi pasta de modelaj gata preparată.

• Un covoraș de rulat, un sucitor, un cuțit ascuțit, o țepușă sau paie, un pistol de lipit, șmirghel.

• Un borcan sau o vază din sticlă și un bol cu un diametru puțin mai mare decât cel al vazei.

Cum prepari pasta naturală de modelaj?

1. Mai întâi, pune amidonul și bicarbonatul de sodiu într-o cratiță, adaugă apa și amestecă.
2. Compoziția se va subția foarte mult. Pune cratița pe aragaz, la foc mediu și amestecă în continuu.
3. Odată ce amestecul începe să fiarbă, se va îngroșa rapid.
4. Folosește o spatulă pentru a forma o bilă din pasta obținută, transferă bila într-un recipient care poate fi închis ermetic și lasă să se răcească.

Cum se modelează capacele?

1. Frământă un pic pasta de modelaj cu mâinile.
2. Cu ajutorul sucitorului întinde o foaie cu o grosime de aproximativ o jumătate de centimetru.
3. Taie 3 cercuri presând bolul pe foaia din pastă de modelaj.
4. Folosește o țepușă sau un pai pentru a face găuri. Poți folosi diametre diferite în funcție de cât de groase vrei să fie tulpinile.

5. Formează din resturi trei bile mici care vor asigura capacul împotriva alunecării. Presează bilele cu degetul pentru a le face plate. Lasă cercurile și bilele să se usuce la aer timp de cel puțin 24 de ore, sau în cuptor timp de două ore la 80 de grade. Nu uita să le întorci de pe o parte pe alta.
6. După uscare, folosește șmirghelul pentru a finisa capacul.
7. La final, lipește bilele pe partea inferioară a cercului, astfel încât să fie poziționate în interiorul vazei și capacul să nu alunece.
8. Și asta e tot, acum tot ce a mai rămas de făcut este să aranjezi florile în vază.

Instrucțiunile au fost pregătite de Eva Kovarova - Instagram Gathermoments.