Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
La Bonami găsești o gamă variată de oferte pentru locuința ta.
Menu
20 LeiÎnregistrareLogare20 LeiCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

O amenajare cu un caracter puternic grație iluminatului adecvat

Fie că lucrezi, servești masa, savurezi o cafea cu prietenii sau pur și simplu te relaxezi, este important să te simți bine. Iar lumina bine aleasă joacă un rol esențial în a crea atmosfera perfectă, pretându-se la funcția încăperii.

Ți-am pregătit câteva sfaturi practice despre cum alegi un nou corp de iluminat sau când iluminatul ambiental trebuie să fie sobru ori, dimpotrivă, extravagant.

Când alegi un corp de iluminat ține cont de dimensiunea și caracterul camerei în care îl amplasezi. Este o încăpere spațioasă și are tavan înalt? Atunci se va potrivi un candelabru extravagant, cu multe becuri și design inconfundabil.

Camera este destul de mică? Alege forme mai puțin ample- ceea ce cu siguranță nu înseamnă că vor fi plictisitoare. Majoritatea corpurilor de iluminat minimaliste au un design simplu, dar distinctiv.

Concentrează-ți atenția asupra iluminatului de perete și iluminării colțurilor și nișelor întunecate. Acest lucru va oferi camerei un nou caracter. Secretul este ca aplicele și lampadarele să fie bine poziționate.

„Mai multe straturi” de lumină se potrivesc perfect în decorul de interior. Poți realiza acest lucru combinând plafoniera sau lustra cu aplicele de perete, lumânări sau șiraguri / ghirlande luminoase.

Este esențială alegerea tonului luminii și a becurilor potrivite. Nu vei da greș niciodată alegând o lumină albă și caldă. Un efect interesant poate fi generat de luminile și umbrele create cu ajutorul lampadarelor tip reflector sau a spoturilor pe perete.

Stilul industrial brut este potrivit pentru corpurile de iluminat. Pentru un efect reușit combină becurile și abajururile de mărimi și culori diferite.