Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

De ce să alegi Karup Design: interior sustenabil by Bitay Andi (bloggeriță)

Traducere și adaptare: ALINA MARIN

Reducerea consumerismului, sustenabilitate și minimalism - acestea sunt valorile după care Bitay Andi, autoare a bloggului Maison din Ungaria și a site-ului Kacatmentes otthon, își ghidează stilul de viață.

Unul dintre principiile sale de viață este că nu trebuie să arunci totul imediat, trebuie doar să alegi piese smart și multifuncționale, precum piesa Karup Design din imagine, pe care Andi și familia sa o îndrăgesc.

Spațiu mic, oportunități mari

Andi și familia sa locuiesc într-un apartament mic de oraș, ceea ce îi oferă oportunitatea de a practica un stil de viață sustenabil, minimalist, fără risipă zilnică. Casa lor reprezintă și „biroul” ei ca producător de conținut freelencer.

Pentru că pandemia a adus o nouă provocare pentru ei, casa având un rol și mai important în viața lor de zi cu zi grație lucratului de acasă, Andi selectează mobilierul cu mare atenție și planifică totul înainte de a cumpăra accesorii și piese de mobilier. Dacă și tu locuiești într-un loc limitat, orice idee este binevenită pentru a te ajuta să folosești spațiu cât mai optim, așa că citește mai multe în rândurile de mai jos!

Funcționalitatea, scopul principal

Andi încearcă să găsească posibilități ascunse în orice. Înainte ca o piesă de mobilier nouă să ajungă la ea acasă, trebuie să se asigure că poate avea întrebuințări multiple pentru familie și că poate servi nevoilor sale pentru mulți ani.
Anul trecut, aceasta a ales o canapea extensibilă Karup Design pentru casa lor. Astfel, canapeaua acestui brand danez servește atât ca loc de lucru, cât și ca pat și oază de relaxare după o zi lungă.

De ce îndrăgești brandul Karup Design?

„Acum 2 ani, căutam o canapea și am ajuns să descopăr brandul Karup Design, care poate fi găsit și la Bonami. Nu auzisem până atunci de el, însă mi-a plăcut designul pieselor sale. Liniile simple, stilul scandinav și materialele naturale îți atrag instant atenția. Locuim într-un apartament mic, așa că nu am vrut să-l încărcăm cu un mobilier „greoi”. Canapeaua noastră este ușoară, economisește spațiu, e confortabilă și fabricată dintr-un lemn provenit din păduri sustenabile.” - Andi

De ce ai ales această canapea extensibilă?

„Este o canapea cu 3 locuri, perfectă pentru familia mea, și poate fi transformată în pat pentru somnul de zi cu zi. Într-un apartament mic, este important ca fiecare piesă de mobilier să aibă mai multe funcții”, ne spune Andi.”

Pe ce piesă Karup Design ai pus ochii de curând?

„Am tot urmărit acest brand pe Instagram încă de la prima achiziție și îmi plac mult produsele sale, care pot fi găsite în mare parte și la Bonami. Îmi place patul pentru oaspeți de tip futon Bed in Bag, despre care cred că e foarte practic. După cum spune și numele, încape într-o geantă și e un pat bun pentru oaspeți.

Designul acestei măsuțe de cafea din lemn de pin este foarte atrăgător și practic, deoarece creează impresia de masă supraetajată și are și spațiu de depozitare în ea. Pe de altă parte, îmi place că acest fotoliu variabil seamănă cu un cuib și este foarte confortabil. Nu are o structură și este o piesă de mobilier ușoară pe care te poți relaxa sau chiar întinde. De exemplu, e perfect de pus într-un colț de lectură.

Dacă găsesc un loc pentru ea, mi-ar plăcea să am această etajeră în livingul meu deoarece are un design fantastic”, ne povestește Andi despre planurile sale de viitor.

Ce sfaturi ai pentru familiile care locuiesc într-un apartament mic?

„Nu vă faceți griji dacă aveți un spațiu de doar câțiva metri pătrați. Gândiți-vă la el ca la o provocare creativă. Primul pas este să vă gândiți la lucrurile de care aveți nevoie, care vă plac și pe care le folosiți.

Nu folosiți spațiul principal, ca de exemplu livingul, pentru depozitare. Încercați să mobilați totul cât mai „aerisit”, pentru ca încăperea să arate mai spațioasă. Dacă aveți posibilitatea, alegeți piese de mobilier multifuncționale și variabile, precum o canapea extensibilă sau o masă pliabilă”, ne sfătuiește Andi.