20% reducere sau mai mult înainte de Crăciun la 10 000+ de produse | Cumpără mai ieftin →
Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Cum se curăță canapeaua

Canapele sunt unele dintre cele mai folosite piese de mobilier din locuințe. În cazul unei utilizări frecvente, canapelele se pot uza sau murdări rapid, așa că trebuie să fie îngrijite în mod regulat pentru a rămâne ca noi.
Îți dezvăluim câteva sfaturi despre cum să cureți canapelele din piele sau din material textil.

Cum să cureți canapeaua din piele

• În primul rând, aspiră canapeaua din piele în mod corespunzător în toate pliurile. Apoi șterge-o cu o lavetă din bumbac.

• Pentru o curățare în profunzime, folosește un produs conceput special pentru tapițeriile din piele. Acesta poate fi un produs special pentru piele netedă, șlefuită sau anilină. Evită produsele chimice agresive care pătează sau pot duce la crăparea pielii.

• Suprafețele din piele trebuie, de asemenea, să fie impermeabilizate la fiecare 6 luni pentru a favoriza respingerea apei.

Cum să cureți o canapea din material textil

• Canapalele din material textil / stofă sunt cele mai dificil de întreținut. Curățarea uscată este esențială. Asta înseamnă că trebuie să aspiri canapeaua, dar fără să pui prea multă presiune, pentru a nu deteriora fibrele canapelei cu duza aspiratorului.

• Apoi, poți trece la curățarea cu un detergent special pentru tapițeria textilă. Folosește un burete sau o lavetă moale pentru a aplica soluția de curățare. Evită periile sau bureții colorați și abrazivi, care pot deteriora fibrele și pot lăsa pete.

• Umezește suprafața textilă a canapelei cu apă curată și apoi șterge-o ușor cu laveta înmuiată în detergent. Curăță întotdeauna întreaga suprafață a canapelei, de la o cusătură la alta, pentru a evita apariția urmelor de detergent pe țesătură. În cele din urmă, șterge din nou întreaga canapea cu o cârpă înmuiată în apă curată.

Cum să cureți o canapea din piele de căprioară sau din catifea

• În cazul în care ai vărsat lichide pe canapeaua din catifea sau din piele de căprioară, acoperă imediat zona afectată cu o lavetă curată și absorbantă sau cu un prosop din hârtie. Apoi șterge ușor cu apă curată și lăsă să se usuce.

• De asemenea, aspiră canapeaua din catifea sau piele de căprioară în mod regulat, pentru a îndepărta praful, dar în același timp cu mare grijă pentru a nu deteriora textura. Pentru petele mai persistente, poți folosi un detergent lichid de spălat vase.

• De asemenea, poți curăța cu abur canapelele din catifea sau din piele de căprioară, pentru a îndepărta bacteriile și murdăria, dar și pentru un aspect neted al tapițeriei.

Cum să cureți canapeaua cu bicarbonat de sodiu

1. Amestecă bicarbonat de sodiu și apă în proporție de 1:2! Astfel vei obține o soluție fină care poate fi aplicată pe petele de vin, cafea și ceai sau petele de grăsime. Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit, de asemenea, să elimine mirosurile de pe canapea.

2. Aplică pasta cu un burete sau o spatulă pe zonele cele mai afectate și las-o să acționeze timp de 20 de minute.

3. Șterge și îndepărtează apoi soluția din bicarbonat de sodiu cu o cârpă moale și apă călduță.