Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
La Bonami găsești o gamă variată de oferte pentru locuința ta.
Menu
20 LeiÎnregistrareLogare20 LeiCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Cum să faci decorațiuni de exterior pentru Crăciun

Cu ani în urmă, vedeam casele și grădinile decorate cu luminițe și ornamente de Crăciun doar în filmele americane. Treptat însă, decorațiunile pentru exterior au ajuns să fie adoptate și de noi.
Dacă te-ai hotărât ca anul acesta de Crăciun să-ți decorezi balconul, teresa sau grădina, poloneza Mojdommojemiejsce ți-a pregătit câteva sfaturi practice.

Cum să decorezi ușa de la intrare

Coronița de Crăciun pe ușă

Până acum câțiva ani, coronița de Crăciun agățată pe ușa de la intrare era mai degrabă o excepție. Acum, cei mai mulți dintre noi o considerăm un „must”. Poți face singur o coroniță naturală sau cumpăra una artificială. Cea din urmă este poate mai practică, deoarece acele de brad nu cad și o poți folosi și la anul viitor.

Covorașul de la intrare

Este lucrul care îți spune „La revedere!” de fiecare dată când pleci, iar când te întorci acasă, primul care te întâmpină. Covorașul cu model de Crăciun vă poate face să zâmbiți pe toți cei din casă, dar și pe cei care vă vizitează.

Decorațiuni naturale în ghiveci

Dacă ai mai mult loc în fața ușii alege un ghiveci și folosește-l pentru decorațiuni culese din natură, cum ar fi crenguțe de mesteacăn, de brad sau poți chiar să plantezi un mic copăcel în el.

Luminițe

Șiragurile luminoase dau casei un aspect festiv dacă le alegi pentru a decora crenguțele din ghiveci sau coronița de pe ușă. Chiar și doar o ghirlandă luminoasă simplă, agățată pe ușă, evocă un vibe de sărbătoare.

Cum să decorezi grădina

Lumințe în copaci

Ai în grădină arbori de foioase care au rămas goi peste iarnă? Cu ghirlandele luminoase pe care le poți înfășura pe trunchiurile lor, vei avea un decor de vis. Coniferele sunt însă și mai versatile, deoarece pot fi decorate nu doar cu luminițe, ci și cu globuri și ornamente clasice.
Vei mai avea un pom de Crăciun și în grădină, pe lângă cel din living.
Ai grijă ca ghirlandele luminoase să fie suficient de lungi și sigure pentru a fi folosite în exterior!

Cum să decorezi balconul

Ghirlande verzi

O decorațiune de Crăciun foarte simplă pentru terasa sau balconul tău este o ghirlanda din ramuri de brad. Fixează ghirlanda naturală de balustradă și înfășoar-o apoi cu un șirag luminos. Pe de altă parte, dacă alegi ghirlandele artificiale, le poți folosi pe aceleași în fiecare an.

Decorațiuni pe lădițe

Dacă ai lădițe sau ghivece pe balustradă, în care pui mușcatele primăvara, acum le poți folosi pentru decorațiunile de Crăciun. Globulețele, steluțele, fulgii de zăpadă sau ramurile de brad trebuie însă fixate cu sârmă, ca să fii sigur că nu zboară la prima rafală de vânt.