Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
50 Lei pentru tineÎnregistrareLogare50 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

DIY centru de activități - construiește o jucărie pentru bebelușul tău

Eva Kovářová · 16 ianuarie 2022
Traducere și adaptare: Irina Klomp

Acest proiect simplu este o jucărie care îți va amuza bebelușul și îi va trezi atenția și interesul. Cadrul din lemn va fi folosit în principal de bebelușii care au câteva luni, dar poate fi folosit și pentru alte activități și jocuri pentru mai târziu. Noi te ghidăm pas cu pas pentru a putea realiza acasă această jucărie din lemn într-o oră.

De ce să amenajezi un centru de activități pentru bebeluș?

Este un lucru practic pentru că ajută la distracția copilului mic.
Inițial, stimulează vederea bebelușului, iar mai târziu ajută și la dezvoltarea motricității grosiere și fine, pe măsură ce bebelușul va atinge jucăriile agățate.

0- 3 luni - Bebelușul stă culcat pe spate, iar jucăriile cu modele contrastante, cum ar fi bulinele albe și negre, dungile și alte modele dinamice sunt potrivite în special pentru a fi atârnate pe acest cadru din lemn.
3-6 luni - Copilul va folosi cel mai mult această jucărie. Nu uita să schimbi des zornăitoarele, jucăriile, cărticelele textile, bucățile din materiale agățate pe bara din lemn pentru a-i stimula diferite simțuri.
peste 6 luni - Bebelușul va fi probabil intrigat de designul construcției. De la această vărstă copilul se răsucește. Poate să se târască treptat până la bare, să se sprijine sau chiar să se ridice în picioare. Pentru ca structura din lemn să-i servească drept suport, strânge șuruburile foarte bine.

De ce componente ai nevoie:

• 4 lamele de 60 cm lungime (am folosit un profil de 13 x 29 mm),
• 1 bară rotundă de 65 cm lungime (am folosit o bară cu ⌀ 19 mm),
• 2 șuruburi cu cap bombat pentru lemn din oțel inoxidabil 6x70,
• unelte: fierăstrău șlefuitor, șmirghel, burghiu, șurubelniță.

Cum să faci cadrul din lemn?

1. și 2. Taie lamelele și bara la lungimile indicate.
3. Taie colțurile capetelor lamelelor pe diagonală și rotunjește-le. Dacă este necesar, netezește cu șmirghel.
4. Măsoară și marchează la un capăt pe fiecare lamelă locul unde vei face găurile pentru șuruburi. Pe bara din lemn marchează centrul la ambele capete.

5. și 6. Fă găuri în lamele și în bara rotundă.
7. și 8. Apoi suprapune-le și și prinde-le cu ajutorul șuruburilor ca în fotografie. Ai nevoie doar de 2 șuruburi.
9. Agață pe cadrul din lemn jucării pentru bebeluși.

Recomandare: Poți face găuri și pe treimea din mijloc a barei din lemn pentru a prinde șnururile de care agăți jucăriile. Vei asigura mai multă stabilitate cadrului dacă bebelușul trage de jucării.

Tips pentru a crea un centru de activități interesant și atractiv

• Moale, confecționat manual și realizat din bumbac natural. Acesta este covorul pentru copii Nattiot Rainbow Handmade, pe care bebelușul tău se va distra de minune odihnindu-se și privind jucăriile agățate deasupra lui.

• Dacă așezi cadrul din lemn lângă un perete, ar fi bine să îl acoperi cu o pernă sau cu o mantinelă / protecție din bumbac.

• Pentru cei mai mici recomandăm și un cuib moale În acest fel, bebelușul tău se va simți în siguranță și poate observa calm obiectele care se leagănă deasupra cuibului lui.

Instrucțiuni pregătite de Eva Kovářováová. Mai multe proiecte sunt disponibile pe Instagram Gathermoments.