Pentru livrare până la Crăciun, cumpără până pe 15.12. →
Calendar de Advent cu Bonami | Descoperă o nouă reducere în fiecare zi →
40 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Idei pentru calendare Advent DIY și suprize

Creează împreună cu noi o decorațiune specială de Crăciun! Ți-am pregătit câteva idei creative, instrucțiuni și sfaturi atât despre cum poți să confecționezi un calendar de Advent acasă, cât și despre cum să-i surprinzi plăcut pe cei dragi.
Așa poate arată un calendar cu surprize ca decorațiune pentru perete sau ușa în așteptarea Crăciunului

Așa poate arată un calendar cu surprize ca decorațiune pentru perete sau ușa în așteptarea Crăciunului

Calendar de Advent de agățat pe ușă

Ai nevoie de:

  • bară telescopică (bară pentru perdeaua de duș)
  • crenguțe de brad
  • decorațiuni de brad și panglici colorate
  • instalație de brad de Crăciun / ghirlandă luminoasă
  • 24 de săculeți din pânză
  • marker pentru textile
Instrucțiunile de realizare pas cu pas:

  1. Scrie numerele de la 1 la 24 pe săculeții din material textil.
  2. Pune câte o surpriză în fiecare săculeț: poate un ornament mic pentru bradul de Crăciun, o bomboană sau un mesaj.
  3. Fixează bara telescopică între în pragul de sus al ușii sau pe un perete. Adaugă ramuri verzi de conifere, ornamente și panglici.
  4. Nu uita să adaugi ghirlanda luminoasă și să agăți toți cei 24 de săculeți cu surprize.

Calendar de Advent cu 24 de căsuțe din pungi de hârtie

Ai nevoie de:

  • Marker alb
  • Pungi din hârtie natur
  • Foarfecă

Tip: Păstrează câteva pungi din hârtie de la baghete, de exemplu. După aceea, taie-le în bucăți mai mici și vei avea material suficient pentru a realiza 24 de buzunare din hârtie care să amintească de căsuțele din turtă dulce.

Instrucțiunile de realizare pas cu pas:

  1. Se taie pungile de hârtie în partea superioară pentru a forma un vârf.
  2. Desenează forme diferite de case pe fiecare punguță.
  3. Desenează diferite forme de ferestre, fulgi de zăpadă etc.
  4. Se face o gaură în partea de sus a punguței, se pune un cadou mic înăuntru și se agață pe o ghirlandă luminoasă cu cârlige de rufe.

Calendar și coroniță de Advent cu inimioare din hârtie

Vei avea nevoie de:

  • Pentru coroniță: o bază circulară cu diametrul de aproximativ 25 cm, nu contează dacă este metalică sau din lemn, crenguțe, conuri de pin, ferigi, rămurele, licheni, bucăți de mușchi etc., un pistol de lipit, sârmă, ață de pescuit.
  • Pentru inimioare: hârtie de împachetat neagră, albă, sau de orice altă culoare, de preferat simplă, fără model, cu un gramaj de aproximativ de 100 g/m2, marker permanent auriu/argintiu, foarfecă.

Instrucțiunile de confecționare, pas cu pas:

  1. Mai întâi, răsucește sârma pe baza circulară pentru a crea o plasă de sârmă de care vei atârna mai târziu inimioarele din hârtie. Apoi, prinde cu sârmă crenguțele verzi pe întreaga suprafață circulară. Cu ajutorul pistolului de lipit, lipește pe crenguțe conurile, măceșele, mușchii verzi de pădure etc. La final, folosește un spray cu zăpadă artificială.
  2. Decupează din hârtie 48 de inimioare. Cele decupate de noi au dimensiunea de 8x8 cm. Coase câte două inimioare pentru a obține un buzunar în care pui câte o bomboană, cadou mic sau un bilețel cu un mesaj.
  3. După ce ai inserat cadoul, coase buzunarul și vei avea o inimioară umplută cu o surpriză pentru fiecare zi. Scrie pe fiecare inimioară cu markerul permanent numere de la 1 la 24.
  4. Agață apoi cu ața de pescuit inimioarele de coronița din materiale naturale. Unde să amplasezi acest calendar ingenios de Advent? Deasupra mesei în bucătărie sau de dining, lângă fereastră, sau în camera copiilor!

Calendar de Advent cu un sat cu 24 de căsuțe

Căsuțele din hârtie minimaliste pot fi decorațiunea perfectă pentru o comodă sau o masă festivă!

Instrucțiunile de confecționare, pas cu pas:

Descarcă șablonul (vezi mai jos) și decupează 24 de căsuțe. Lipește toate căsuțele una câte una și pune-le pe o bucată de lemn sau un platou.

Adaugă-le câte o mică surpriză în interior sau, poți să nu le umpli cu nimic dacă le vrei doar de decor.

Tip: Colorează în fiecare zi câte o căsuță!

Calendar de Advent cu fotografii

Este absolut simplu și rapid de realizat. Cel mai mult timp vei petrece probabil selectând 24 de fotografii dintre sutele realizate în acest an.

Printează fotografiile în format pătrat de polaroid. Pe partea albă din partea de jos a fotografiei scrie numerele de la 1 la 24. Apoi, pe spate, scrie o întrebare sau o amintire legată de momentul și locul unde ați făcut fotografia. Treptat, în perioada înainte de Crăciun, vă veți aminti experiențele și momentele importante pentru voi doi sau pentru întreaga familie.

Tip: Poți fixa calendarul cu poze pe frigider cu ajutorul unor magneți.

Calendar de Advent cu ghirlande din hârtie colorată

Cu ajutorul unei ghirlande luminoase cu LED și a unor clești, poți realiza un calendar pentru Advent (nu doar) pentru copii. Îi poți antrena și pe cei mici în acest proiect. Cu siguranță vor decupa cu plăcere etichetele din carton colorat, cu forme tematice de Crăciun. Numerotează-le și scrie câte un mesaj pe spatele fiecărei etichete. Agață-le apoi pe o ghirlandă luminoasă, folosindu-te de clipsuri.

Sfaturi practice pentru calendarul de Advent

Poți realiza un calendar de Advent din cutii de carton, cutii de chibrituri, borcănele sau șosete. Imaginația nu are limite, de aceea nu ezita să fii creativ!

Alte idei pentru calendarele de Advent

Ascunde în săculeți decorațiuni mici.

Ascunde în săculeți decorațiuni mici.

Chiar și o căsuță de hârtie poate ascunde o bomboană sau un mic ornament pentru brad.

Chiar și o căsuță de hârtie poate ascunde o bomboană sau un mic ornament pentru brad.

Idei de surprize pentru calendarul de Advent

  • Pentru copii – jucării mici, puzzle-uri, ștampile, cuburi de construcții, figurine și piese LEGO, mașinuțe, bijuterii, mărgele, turtă dulce, ștampile, pietre pictate, jucărioare din lemn, bomboane, fructe uscate, nuci.
  • Pentru femei – eșantioane de parfum sau creme, lac de unghii, dulciuri, lumânărele parfumate, bijuterii, mirodenii, pliculețe de ceai sau cafea.
  • Pentru bărbați – mini sticluțe cu băuturi alcoolice, mașinuțe de colecție, bomboane de ciocolată, articole de birou, eșantioane de cosmetice, pliculețe de ceai și cafea.
  • Altfel de surprize – mesaje, citate, ghicitori, filme de Crăciun, glume, basme și amintiri de vacanță, jocuri, o baie fierbinte, un masaj cu ulei esențial, o cină romantică, un mic dejun servit la pat, o vânătoare de comori organizată în grădină sau în parc.

Calendarul Advent luminat te va încânta în fiecare seară de iarnă

Calendarul Advent luminat te va încânta în fiecare seară de iarnă

Ce este calendarul de Advent?

Adventus înseamnă „venire” în latină, iar acest cuvânt a fost adoptat în întreaga lume pentru marca perioada de dinaintea Crăciunului. Cele 24 de zile reprezintă pregătirea spirituală pentru Crăciun.

Istoria calendarului de Advent datează de la mijlocul secolului al XIX-lea. La acea vreme, calendarul semăna mai degrabă cu o operă de artă. Calendarele clasice cu ferestre deschise au fost create la începutul secolului al XX-lea. Conțineau scene, versete și pasaje din Biblie.