Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
20 LeiÎnregistrareLogare20 LeiCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Sfaturi pentru o masă de Crăciun elegantă în culori tradiționale

Dacă anul acesta de Crăciun dorești să ai parte de o experiență de neuitat alături de cei dragi, începe cu aranjarea mesei cât mai festiv. Culorile tradiționale, formele grațioase, porțelanul festiv și cristalul strălucitor sunt exact ceea ce trebuie pentru a sublinia caracterul special al timpului petrecut alături de familie.

Inspiră-te din sfaturile noastre despre cum să aranjezi masa de Crăciun într-un stil modern, cu veselă, accesorii și decorațiuni elegante!

1

Un set ce rezistă oricărui trend

Deși n-ai cum să dai greș alegând o veselă din porțelan, încearcă să experimentezi. Farfuriile din gresie cu decor nu numai că atrag atenția prin formă, ci și prin culoarea lor. Un set de veselă roșie nu numai că va spori apetitul, dar masa vă căpăta și ea o senzație primitoare. Iar dacă adaugi câteva boluri de servire albe și verzi, întregul aranjament va fi mai liber și relaxant.

2

Fața de masă potrivită

Alege o față de masă într-o singură culoare. Marginile trebuie să depășească cu cel puțin 30 cm marginile mesei pe fiecare parte. Dacă este posibil, nu ezita să o lași să atârne până la podea. Cu toate acestea, dacă ai o masă masivă, e mai bine să-i expui aspectiș și să lași doar un napron pe mijlocul blatului.

De asemenea, adaugă șervețele și suporturi din in pentru farfurii. O combinație de crem, gri închis și verde salvie merge bine cu vesela roșie, iar un șorț purtat în timpul pregătirii bunătăților e și el o idee bună.

3

Frumusețea sticlei transparente

Ciocnește paharele cu grație! Vinul merită să fie servit într-un pahar înalt transparent, de preferat din sticlă cristalină - culoarea și puritatea băuturii va fi remarcată mai ușor. Masa va arăta și mai de lux dacă ai niște pahare aurii sau cu gravuri. Cu cât acestea seamănă mai mult ca cele din castele, cu atât mai bine.

În timp ce poți servi majoritatea vinurilor și băuturilor spirtoase din pahare în formă de lalea, unde aroma lor se eliberează perfect, cele cu balon sunt mai adecvate pentru vinul roșu sau burgundiu. Te poți bucura de vinul spumos exclusiv din paharele flute. Adaugă lângă și o carafă de apă, iar rezultatul va fi perfect.

4

Servire fastuoasă

Chiar dacă dulciurile atrag atenția instant pe masa de sărbătoare, nu ezita să le acorzi o servire ca la carte. Folosește-te de tăvi supraetajate și platouri cu sau fără capac- sunt ideale pentru prăjituri și alte bunătăți. În plus, în felul acesta faci loc pentru alte tăvi de servire și boluri.

5

Decorațiuni de Crăciun

Momentele excepționale necesită și decorațiuni excepționale. Optează pentru decorațiuni mai simple (deci nu super încărcate) care fac spațiul mai primitor - poate șiraguri sau ghirlande.

De exemplu, șiragurile luminoase pot fi „împrăștiate” pe masă sau pe comodă, iar adăugarea de figurine retro sau decorațiuni sculptate te ajută să creezi un efect și mai impresionant.

Descoperă aici mai multe sfaturi și idei pentru Crăciun: