1.
Într-un bol mediu, pune făina, amidonul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și piperul. Se amestecă bine toate ingredientele. Alternativ, le poți amesteca folosind o sită fină prin care să le pui.
2.
Topește untul într-o cratiță mică la foc mic. Când untul devine lichid, dă cratița la o parte și adaugă toate ingredientele rămase - ouăle, chefirul, brânza rasă și ierburile aromatice. Apoi încălzește aparatul sau tigaia de făcut vafe la putere medie spre mare.
3.
Acum, combină cele două amestecuri rapid. Se aplică aceeași regulă ca la clătite - nu trebuie să amesteci foarte mult, ci doar cât e necesar astfel încât făina să se omogenizeze bine în compoziție. De îndată ce aluatul este gata, pune-l în aparatul de vafe și coace până sunt aurii. Nu uita să ungi înainte aparatul de făcut vafe sau tigaia de vafe, în funcție de ce folosești.
4.
Servește vafele cu ou ochi, somon, ierburi sau legume.