-15% la corpuri de iluminat cu codul LUMINI15 | Economisește azi →
Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Hygge: un stil pe placul oamenilor din întreaga lume

Afară se întunecă devreme, buștenii ard în șemineu, flăcările lumânărilor dansează, răspândind o aromă îmbietoare, iar tu, învelit cu un pled tricotat, te bucuri de un ceai aromat și o carte bună. În astfel de momente experimentezi o stare de bine, de relaxare totală, numită „hygge” de către nordici. Acest cuvânt scurt are o definiție foarte complexă. Poate reprezenta starea de confort pe care o ai când citești seara, senzația de siguranță care te învăluie când intri în casă, sentimentul de apartenență la o familie sau pur și simplu savurarea unei ciocolate calde alături de prieteni.

Acasă este locul unde te simți cel mai în siguranță

Sentimentul nu apare imediat, ci trebuie „invocat” cu ajutorul unor lucruri simple. Nordicii sunt pasionați de design interior. Apartamentele lor spațioase arată de cele mai multe ori parcă desprinse din reviste, fiind în același timp și foarte confortabile. Datorită temperaturilor scăzute, acasă este locul în care ei își petrec cea mai mare parte a timpului.

Aceștia armonizează decorul folosind tonuri deschise, materiale naturale și puține accente de culoare. Decorațiunile sunt puține, selectate cu multă atenție și amplasate în diferite locuri din cameră.

Lumânări, veioze și ghirlande luminoase

Fără lumânări nu există hygge. În țările nordice se ard cele mai multe lumânări din lume. Sunt aprinse în acasă, la școală, la muncă sau în cafenele. Vei fi surprins să afli că nordicii aleg lumânări albe, neparfumate. Totodată, preferă lumânările naturale, din ingrediente de calitate.

Din punctul lor de vedere, lumânările nu sunt de ajuns pentru a avea o cameră suficient de luminoasă. Din cauza lipsei luminii naturale, ei sunt nevoiți să aleagă cu atenție veioze și să le amplaseze astfel încât să ilumineze colțurile întunecate ale camerelor și să creeze o atmosferă relaxantă. Becul trebuie să aibă o lumină caldă, pentru a oferi un sentiment de intimitate.

Pături și pleduri pentru confort

Tipul de climă al țării noastre se caracterizează prin existența a patru anotimpuri. Iarna și toamna sunt cele mai potrivite pentru a urma exemplul celui mai fericit popor din lume. Creează-ți propriul colț de rai, folosind perne moi și pleduri pufoase. Locul ideal unde ar putea fi puse este pervazul lat al unei ferestre. Este exact deasupra caloriferului, deci te vei încălzi imediat. Din păcate, nu toată lumea dispune de un astfel de pervaz. În acest caz, poți alege o canapea sau un fotoliu confortabil. Mai apoi poți crea un colț de lectură, în care să-ți petreci serile alături de o carte interesantă.

Dacă nu te-a încălzit cana de ceai, pledul călduros sau perechea groasă de șosete, te sfătuim să încerci o baie fierbinte. Baia (bineînțeles, la lumina lumânărilor) este o activitate obișnuită, aparent banală, dar care generează o stare de bine.

Inspiră-te din înțelepciunea nordică

Se spune că danezii sunt cei mai fericiți oameni din lume. Ei consideră că fericirea poate fi găsită chiar și în cele mai mărunte lucruri. Secretul constă într-un stil de viață simplu, cu o alimentație sănătoasă, o locuință decorată minimalist și mulți prieteni cu care să împărtășești clipe minunate. Acestea sunt singurele lucruri care contează cu adevărat.