100 Lei sau 400 Lei reducere la comanda ta | Economisește azi →
Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Cum decorăm masa din grădină

Sylwia Szmalec • Aprilie
Traducere: Angelica Tudor

Mic dejun pe terasă, grătar cu prietenii, sau poate un ceai de după-amiază în familie servit pe o pătură? În zilele de vară mutăm servitul mesei în grădină, îi invităm pe cei dragi și ne bucurăm de soare împreună. Cum să faci să scoți în evidență preparatele tale?

Cum începe căldura,cum vrem să petrecem cât mai mult timp afară, în natură. În căutarea soarelui și a vântului de vară, servim mesele afară. La urma urmei, chiar și o masă mică pe balcon este suficientă pentru a te putea bucura de vremea frumoasă alături de aromele tale preferate.
Nu trebuie neglijat felul în care este servită mâncarea. Senzațiile gustative sunt influențate de toate simțurile - inclusiv de simțul văzului.
Împreună cu Bonami vei găsi cele mai noi tendințe și trucuri folosite în decorațiunile de vară. Toate acestea, pentru a hrăni și sufletul nu doar corpul.

Aromele copilăriei

Pentru mulți dintre noi, cele mai bune arome sunt asociate copilăriei și sărbătorilor. Acestea sunt pregătite de mamele și bunicile noastre. Deși gustul lor este greu de copiat, accesoriile selectate în mod corespunzător ne vor ajuta în acest sens - cu cât mai rustic, cu atât mai bine.
Într-un astfel de aranjament idilic, care amintește de după-amiezele relaxante la bunici în mediul rural, nu lipsesc farfuriile din ceramică, vasele emailate și cănile cu decorațiuni simple (frunze, flori, păsări), obiectele din sticlă groasă, coșurile metalice cu fructe, precum și textilele în carouri sau cu modele folclorice.
Câteva piese retro, găsite în pod sau cumpărate de la o piață de vechituri, adaugă autenticitate aspectului general.
Întregul decor va fi completat de accesoriile practice, precum o farfurie sau un suport clasic pentru servirea prăjiturilor și gustărilor. Nu trebuie să lipsească de pe masă, într-o zi călduroasă de vară, borcanul cu dozator care poate fi umplut cu limonadă răcoritoare.

În stilul „eco”

La baza stilului „eco” se află materialele naturale (deseori reciclate), minimalismul, precum și o paletă de culori pământii, precum bejul sau maro. Țesăturile de in sub formă de fețe de masă, prosoapele de bucătărie sau șervețelele de masă vor funcționa de minune în acest stil. Vasele, tacâmurile și textilele ar trebui să fie simple, fără ornamente, modele și decorațiuni inutile. Cumpărăm doar ceea ce ne trebuie cu adevărat și încercăm să redăm strălucirea de odinioară lucrurilor pe care le avem deja. În loc de vază, putem folosi o sticlă, iar un borcan poate servi drept felinar. Până la urmă, stilul „eco” este și despre un consum conștient. În acest aranjament, ne putem permite un amestec artistic și decorațiuni realizate de noi înșine. Având în vedere mediul înconjurător, au fost create produsele brandurilor Ego Dekor și Esschert Design. Oferta include pahare, borcane, farfurii și carafe, al căror material este obținut din sticla reciclată. Pentru o masă cât mai ecologică, folosește un vas de fructe din lemn sau o tablă pentru a servi brânza și mezelurile. La rândul lor, farfuriile de unică folosință din frunze de palmier și paiele de hârtie vor fi utile în timpul unei petreceri la grătar în aer liber.

Marea, mereu o inspirație

La baza acestei stilizări se află compozițiile albe și albastre și motivele marine. Cu toate acestea, stiliștii Bonami sfătuiesc să fie evitate prea multe ornamente litorale. Alege vesela în nuanțe pale de albastru, care se armonizează bine cu accesoriile din lemn și textile colorate, precum roșu sau galben. De asemenea, poți alege vase și textile cu dungi albe și albastre sau un model subtil de pește. Cu toate acestea, dacă ești în căutarea eleganței, alege stilul Hampton. În aceste amenajări se simte atmosfera unui resort de lux, iar în afară de materialele naturale (in, bumbac, sforă, iută sau răchită), se regăsesc cristale, ceramică elegantă, felinare din sticlă, precum și accesorii aurii sau argintii (tacâmuri, vase pentru unt, vase pentru sos).

În inima junglei

Această tendință este în top de mai multe sezoane, iar motivele vegetale au devenit parte a decorațiunilor noastre de grădină. Verdele este culoarea dominantă în stilul tropical. Poți crea compoziții surprinzătoare din farfurii, boluri și pahar în diverse nuanțe de verde. Pe piață există și modele pentru feluri de mâncare decorate cu vegetație exotică. Pentru a nu copleși aspectul felurilor de mâncare, este mai bine să le folosești cu moderație. Contrar aparențelor, minimaliștii își vor găsi drumul și în stilul junglei. Experții din magazinul online Bonami recomandă să îți alegi vesela din material ce seamănă cu o piatra naturală. Cireașa de pe tort sunt tacâmurile de culoare neagră mată și bolurile din lemn exotic, care merg foarte bine asortate cu suporturile pentru farfurii cu motive exotice. Cel mai bine este să folosești fructe exotice pentru decorare - împrăștiate pe masă vor fi un accent de culoare vesel printre restul obiectelor decorative.

Descoperă mai multe inspirații pentru grădină