Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Anul acesta, amenajează locuința conform principiilor Feng Shui

MICHAELA ŠELENBERKOVÁ • 6 IANUARIE

Fie că te interesează aceste principii chinezești sau pur și simplu cauți idei despre cum să aranjezi locuința cât mai armonios, acest articol e perfect pentru tine. Nu fi descurajat de cei care nu iau în serios rezoluțiile de Anul Nou - acest an poate reprezenta un nou început pentru tine. Vei vedea că mulțumită unor schimbări mici, poți trăi mult mai armonios ca până acum.

Cum să începi?

Înainte de a începe ajustările, fă curățenie foarte bine. În cazul în care în jur încă se simte energie haotică din cauza dezordinii, schimbările pe care le vei face nu se vor observa.

Atunci când alegi ce schimbări să faci, ascultă-ți intuiția și uită-te la posibilitățile pe care le ai în locuință. Feng Shui ar trebui să te ajute să îmbunătățești energia în orice spațiu, însă nu e o dogmă sau o religie, așa că nu trebuie luat în serios cu fiecare cuvânt.

Ce aduce în casele noastre Anul Bivolului?

Probabil că ai auzit de horoscopul chinezesc care are și el, de asemenea, 12 semne, dar în loc de luni, acesta este făcut în funcție de ani. În plus, totul are legătură cu Feng Shui-ul. Dacă 2020 a fost Anul Șobolanului, intrăm în Noul An sub un nou semn, de data aceasta cel al bivolului.

Mai exact, al Bivolului Alb de Metal. Fie că iei în considerare sau nu aceste învățături chinezești, acestea îți pot aduce, totuși, idei interesante pentru a-ți revitaliza locuința. Sau, cel puțin, poți învăța ceva nou.

Culori vesele

Anul Bivolului reprezintă momentul noilor începuturi și al vindecării. Vom intra în el pe 12 februarie, iar culorile care ar trebui să predomine de atunci în casa ta sunt albul sau griul argintiu / metalic.

Lângă acestea, adaugă și albastru azur, care atrage prosperitate și sănătate, te reîncarcă cu energie pozitivă și ajută la ameliorarea stresului și oboselii cronice. Nu în ultimul rând, ambele culori ajută la îndepărtarea sentimentului de singurătate. Merită încercat.

Puterea metalului

Semnul bivolului de metal ar trebui să amplifice puterea acestui element, care este, de altfel, și cel mai scump în Feng Shui. În Antichitate, metalul se găsea doar în gospodăriile oamenilor bogați. Prin urmare, ar trebui să aducă prosperitate. Rezistența metalului ar trebui să te ajute și la pierderea kilogramelor în plus, să adormi mai ușor sau chiar să concepi, așa că ai grijă.

Poți aduce metal în locuință prin intermediul unor tăvi, vaze, sfeșnice sau statuete.

Cum să lucrezi cu spațiul în funcție de stilul Feng Shui

Următoarele idei ar trebui să-ți aducă mai multă bunăstare și prosperitate. Însă haide să începem mai ușor și, în caz că ceva nu poate fi schimbat la tine în locuință sau nu corespunde cu aceste principii Feng Shui, nu-ți face griji. Vorba aceea: mai bine mai târziu decât niciodată și mai bine ceva decât nimic.

Dormitorul: schimbări mici pentru prosperitate și fericire

Ideal, dormitorul ar trebui să fie situat în cea mai îndepărtată cameră de la ușa principală. Acest lucru evocă în mod inconștient sentimentul de securitate și stabilitate. Totuși, știm că nu este întotdeauna posibil, așa că până și învățăturile antice chinezești păstrează o notă de realism. Este suficient dacă patul tău nu este lângă ușa principală și nici orientat spre ușa dormitorului. De ce? Pare morbid, însă chinezii consideră că dormitul cu picioarele spre ușă reprezintă poziția morții.

Dacă e posibil, nu poziționa patul direct sub fereastră. Energia care intră și iese de afară te poate deranja în timpul somnului. Ia în considerare investiția într-o tăblie de calitate care să ofere un sentiment de securitate, precum și un suport bun pentru cap.

Livingul: creează spațiu pentru energie

Auzim, adesea, că livingul e camera care ne reprezintă cel mai mult. E locul în care adesea ne primim prietenii, așa că, în mod inconștient, o amenajăm astfel încât să spună ceva despre noi și să ne pună într-o lumină mai bună. Ajutându-te de energiile din living, îți poți întări locul în societate și poți evoca ideea de confort și prosperitate.

Livingul ar trebui să rămână cât mai liber posibil, iar mobila nu ar trebui să-ți împiedice mișcarea în mod inutil. Ușor de zis, greu de făcut, mai ales în spațiile mici. Încearcă, de exemplu, să înlocuiești o canapea mare cu una mai mică, completată de niște pufuri.

Biroul de lucru: dă frâu liber la motivație

Pentru mulți dintre noi, anul trecut a fost marcat foarte mult de lucratul de acasă, astfel că acum, spre sfârșit, ne vom concentra pe birou și colțul de lucru. Regula de bază este să ții biroul sau colțul de lucru cât mai departe de dormitor. Dacă locuiești într-o garsonieră, încearcă să separi cât mai mult posibil patul de zona de lucru și să nu lucrezi din pat, chiar dacă este tentant.

Dacă ai cum, așază biroul de lucru în așa numita poziție de comandă. Acest lucru înseamnă că biroul nu este în linie cu ușa, iar tu nu stai cu spatele la ușă. Dacă te uiți la perete atunci când muncești, energia ta poate fi blocată. Acoperă cât mai mult peretele, agățând pe el un tablou colorat, diplome, felicitări sau fotografiile tale preferate. În loc să ai energia blocată de către perete, poți începe să-ți iei inspirația de la el.

Te-am încurajat să faci schimbări în locuință? Atunci aruncă o privire la sfaturile și produsele noastre!