Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
La Bonami găsești o gamă variată de oferte pentru locuința ta.
Menu
20 LeiÎnregistrareLogare20 LeiCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Cum să alegi masa de dining

Nu ne putem imagina locuința fără cel puțin o masă. Mai ales că la masă e locul unde ne întâlnim cu cei dragi, mâncăm și discutăm. Iar din acest motiv trebuie să fie nu numai plăcută ca design, ci și practică.

Sfaturile și ideile noastre te ajută să alegi masa potrivită atât pentru zona de dining dintr-o garsonieră, cât și dintr-un apartament sau casă mare. Aruncă o privire mai jos!

Pentru prima locuință

Când alegi o masă pentru un primul tău apartament închiriat, aceasta ar trebui să fie bună și în același timp pe bani puțini. O masă pătrată de 80 x 80 e suficientă pentru două persoane. În caz că ai un spațiu mai mare, poți alege chiar și o masă rotundă. În loc de lemn solid, alege una din placă MDF - un material lin lemn de molid presat care, grație diferitelor finisaje de suprafață, poate fi un compromis bun ca aspect și preț accesibil.

Blatul cu părți extensibile te ajută să adaugi câteva locuri în plus la masă pentru oaspeți.

Pentru propria locuință

Atunci când îți mobilezi propria locuință, ai nevoie de o masă care nu numai să îndeplinească anumite cerințe estetice și funcționale, ci în același timp să aibă și calitate foarte bună. Mai ales dacă trebuie să reziste la anumite capricii ale copiilor. Dacă ai un spațiu deschis, o masă mai mare poate separa zona de dining de restul camerei.

Ține minte că trebuie să fie un spațiu liber de cel puțin 60 cm între masă și perete sau altă piesă de mobilier. De asemenea, e bine să ai și cel puțin două locuri suplimentare de rezervă. Dacă știi că ai mai mulți vizitatori, alege o masă extensibilă. Unele pot găzdui chiar și până la 10 persoane.

Pentru a lua masa în mod confortabil, ia în considerare un spațiu de minim 60 x 40 cm pentru fiecare persoană.

Pentru șase scaune alege o masă dreptunghiulară cu o dimensiune de cel puțin 90 x 160 cm.

Spațiul de depozitare poate fi practic mai ales dacă vrei să creezi un loc de studiu pentru un elev sau un birou de lucru.

Masa ca piesă de investiție

Dacă ești în căutarea unei piese care să reziste tendințelor de modă și chiar timp de câteva generații, o masă din lemn solid e o alegere bună, mai ales că va căpăta o patină unică de-a lungul timpului. Nu-ți fie teamă să încerci chiar și o combinație cu metal sau sticlă. Manopera de calitate este cheia către o durată lungă de viață a produsului.

O masă rotundă are nevoie de spațiu suficient. Pentru patru persoane, un diametru de 100 cm e suficient. Însă ia în considereare și un spațiu pentru a muta scaunele.

Blaturile din lemn masiv au un efect vizual mai puternic în interior, tocmai de aceea combinațiile cu niște elemente din metal și sticlă aduce puțină luminozitate în decor.

Poți găsi mai multe idei și sfaturi pentru zona de dining aici: