Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
50 Lei pentru tineÎnregistrareLogare50 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Cum adaptezi spațiul locuinței la etapele vieții

Amenajarea interiorului cunoaște o nesfârșită serie de schimbări în decursul timpului. Toate gravitează în jurul experiențelor și evoluției vieții. Schimbările prin care trecem se diversifică, de la vârstă, nevoi noi, la carieră și chiar la propriile gusturi.

O condiție rămâne mereu validă: mediul de acasă trebuie să rămână axat pe confort și calitate în orice situație. De la un studio cochet și traiul single și până la soluțiile de amenajare a unei locuințe pentru familia extinsă, ne-am dorit să privim modificările interiorului sub influența timpului. Descoperă sugestiile și sfaturile noastre pentru fiecare etapă!

1. Single, fără bătăi de cap

În sfârșit, perioadele de oscilat între chirii s-au încheiat. Noua poziție de la job îți permite prima ta investiție majoră. Nici nu contează că nu sunt mulți metri pătrați, ai acum un studio modern, exact cum ți l-ai imaginat. Intim, cosy, al tău.

Urmează pasul al doilea, mobilatul și stilul de amenajare a interiorului. Investițiile nu trebuie să fie semnificative, concentrează-te pe lucrurile esențiale, fără să faci compromisuri în privința calității. Economia de spațiu și simplitatea trebuie să se regăsească atât în piese precum mini-biblioteca, canapea sau dressing. Toate ar trebui să se impună prin stil și rafinament. Poți opta pentru pentru volume reduse, păstrând astfel luminozitatea și spațialitatea interiorului.

2. Viața în cuplu și farmecul ei

Greutățile se împart la doi, nu neapărat și înclinația pentru stil și amenajare, care rămâne punctul tău forte. Mutatul împreună este un pas important al relației, și transferă necesități noi în privința locuinței. Amenajarea trebuie să câștige prin utilitate pentru că ai noi spații asupra cărora trebuie să îți orientezi focusul. Fiecare dintre ele trebuie să ofere cadrul pentru activități distractive comune.

Livingul: locul în care puteți petrece timp împreună, deci ar trebui să te orientezi spre o canapea confortabilă, pentru sezoane întregi de seriale.
Dining: trebuie să iei în calcul extinderea acestui spațiu cu masă și scaune extra pentru seri petrecute în compania prietenilor.
Dormitor: atenția se mută și spre zona de odihnă, unde trebuie să alegi un pat dublu.

3. Familia are un nou membru

Apariția copilului vine la pachet cu noi provocări. Este momentul în care trebuie să devii varianta cea mai pragmatică a ta, și în care să nivelezi interesele tuturor. S-ar putea să fie necesar să reconfigurezi identitatea unora dintre spații și, suplimentar, să amenajezi camera micuțului tău.

Utilitatea practică devine cuvântul-cheie, și adaptarea va însemna ca spațiul să răspundă nevoilor celui mic. În ceea ce privește mobilatul dormitorului, te poți orienta spre mobilier pentru copii cu texturi și materiale prietenoase și culori plăcute, iar ca ajustări în locuință poți alege noi piese cu forme geometrice ușor rotunjite.

4. Cum împaci interiorul locuinței cu vârsta capriciilor

În etapa adolescenței copilului, te confrunți cu o personalitate în formare. Gusturile și preferințele sale se diversifică, iar tu trebuie să iei din nou în calcul o adaptare și reconfigurare a interiorului.

Îți poți consulta propriul copil cu privire la schimbările care intervin, acordându-i astfel un rol decizional. Axează-te de asemenea, pe nevoia sa de intimitate și delimitare, pentru că trebuie să te asiguri că are parte de un spațiu care să îl facă să se simtă confortabil. Culorile preferate se pot reflecta în armonia încăperii, în biroul ales pentru studiu, covor, pat și piese de mobilier.

5. Un spațiu suplimentar în locuință

Mai devreme sau mai târziu orice părinte se confruntă cu un moment inevitabil. Plecarea la facultate este un pas important pentru orice tânăr care își dorește un traseu independent. Până te împaci cu ideea, pentru tine rămâne însă un gol sufletesc. Și unul în locuință, unde îți poți umple timpul cu găsirea de noi întrebuințări pentru spațiul suplimentar..

Camera liberă poate deveni biroul pentru home office, de unde să îți coordonezi în liniște echipa sau chiar un spațiu pentru mișcare, lounge sau lectură. De asemenea, poți folosi spațiul drept cameră pentru oaspeți. O nouă comodă sau bibliotecă, un birou spațios și un fotoliu pentru citit își pot găsi cu ușurință locul aici.