Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
50 Lei pentru tineÎnregistrareLogare50 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Colțul tău de lectură: idei utile pentru amenajarea bibliotecii de acasă

Pentru toți cei pasionați de lectură, poate că nu există o plăcere mai mare decât aceea de a se cuibări într-o pătură moale, de a se așeza într-un fotoliu confortabil și de a petrece ore îndelungate alături de o carte bună. Dar ce poți face pentru a-ți transforma colțul de lectură într-un loc plăcut, practic și confortabil?

Inspiră-te din sfaturile noastre și din biblioteca fotografului Alex Hrašková!

1. Biblioteca din camera de zi

Dacă colecția ta de cărți este mai modestă, o bibliotecă montată pe perete va fi probabil suficientă. Dar dacă constați că ai mult mai multe cărți decât bănuiai, alege o piesă mai mare. Desigur, o bibliotecă în nuanțe naturale va arata mult mai bine.

Dacă dorești să combini estetica cu funcționalitatea, optează pentru biblioteci și vitrine din sticlă – acestea îți vor proteja cărțile de praf.

Bibliotecile albe îți vor lumina încăperea și vor lăsa să iasă în evidență cotoarele colorate ale coperților.

Sfat:
În timp ce o bibliotecă de colț poate fi plasată doar pe perete, bibliotecile cu rafturi deschise pe ambele părți pot fi folosite și pentru a delimita o cameră.

Colțul de lectură într-un ambient primitor

Pentru ca lectura timp de mai multe ore să fie cât mai confortabilă, nu trebuie să lipsească un scaun sau fotoliu pe măsură. Și depinde de gustul tău dacă dorești unul clasic, tip balansoar sau unul suspendat.

Dar poate că nu există nimic mai potrivit pentru un colț de lectură decât un fotoliu tip wing, unde te poți ghemui și devora pagină după pagină fără să fii deranjat. Și pentru adevărații cunoscători? Cu siguranță nu trebuie să se mulțumească cu puțin, ci să se relaxeze în cel mai confortabil șezlong.

Dacă totuși nu deții suficient spațiu pentru a crea un loc confortabil de citit, poți merge pe varianta unui futon variabil, câteva perne și o pătură.

E vremea pentru o cafea savurată „ca la carte”, la o carte :)

Nu este o necesitate, dar această mică plăcere asigură o atmosferă mult mai plăcută. Așadar, nu trebuie să îți lipsească o măsuță de cafea pe care poți pune atât o ceașcă de cafea cât și câteva gustări. Și, dacă este loc, o vază cu flori sau o lumânare parfumată.

Mai ales în apartamentele mici, poți folosi măsuțe care nu ocupă atât de mult spațiu, dar oferă spațiu de depozitare suplimentar datorită flexibilității lor.

Dacă nu vrei să investești într-o măsuță de cafea, poți folosi taburete și scăunele pe care să așezi o mică gustare sau o carte.