Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
20 LeiÎnregistrareLogare20 LeiCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Canapeaua în stil scandinav acasă la bloggerița Dominika Geneja

Dacă te-ai hotărât deja că livingul tău ar trebui să se încadreze în stilul scandinav, nu uita să alegi și o canapea care să se potrivească. Trebuie să fie simplă, variabilă și, mai ales, din materiale sustenabile. Chiar și bloggerița poloneză Dominika Geneja a cumpărat o astfel de canapea pentru locuința ei și ne spune care sunt avantajele sale.

Aruncă o privire la livingul său în care elementele naturale predomină și inspiră-te din sfaturile noastre pentru alegerea unei canapele în stil scandinav!

Ce criterii ai urmat în alegerea canapelei?

„Nu sunt sigură dacă noi am ales canapeaua sau ea ne-a ales pe noi. A fost mai degrabă o achiziție spontană. Pe scurt, dragoste la prima vedere. E exact cum ne-am dorit - are dimensiunea perfectă, e făcută din materialul nostru preferat și are și un design minimalist. E cumva dificil să găsești o piesă de mobilier atemporală care impresionează prin simplitate și preț rezonabil."

Sfat Bonami #1

Formele simple pe primul loc

Într-un interior în stil scandinav, canapeaua trebuie să fie simplă. O piesă extravagantă matlasată, care atrage atenția mult, cu siguranță nu e potrivită. Din contră - formele grațioase și structura simplă reprezintă alegerea adecvată. De exemplu, picioarele din lemn sau metal creează o atmosferă de spațiu aerisit.

De ce ai ales o canapea extensibilă?

„Aveam nevoie de o piesă care combină mai multe funcții, pe care să o folosim nu numai ca o canapea obișnuită, ci și ca pat și loc de joacă. Întâmplător, la vremea aceea, sora mea își reamenaja casă și a descoperit Karup Design. Mi-a trimis mesaj despre ea și am comandat-o chiar în noaptea aceea."

Sfatul Bonami #2

Inspirație colorată din natură

Optează pentru nuanțe ușor de combinat, în special gri, crem sau maro. Totuși, dacă știi deja că vei folosi culori neutre pe pereți și la accesorii, îți poți permite să alegi un galben mai distinctiv sau o canapea verde smarald sau roșu burgundiu.

Nu vei da greș cu o canapea cu tapițerie clasică într-o singură culoare, însă chiar și o piesă din catifea aduce o notă specială într-un interior minimalist. Pentru picoarele canapelei, alege un material nordic tradițional - lemnul de pin. Chiar și metalul negru lăcuit arată elegant.

Ai avut vreun dubiu?

„Atunci când am ales canapeaua extensibilă, am vrut să fie cât mai practică pentru locuitul cu doi copii. Riscul de murdărire și deteriorare e mai mare în acest caz. Dar am rezolvat acest lucru cu ajutorul protecțiilor de saltea și a păturilor."

Sfatul Bonami #3

Accesorii în spirit hygge

Ceva moale + ceva cozy = combinația perfectă pentru un interior hygge. Pentru asta, optează pentru pleduri și multe perne. Iar dacă mai adaugi și o lumânare parfumată din ceară naturală și o cană drăguță de cafea, nimic nu va sta în calea unei relaxări binemeritate.

Ce înseamnă confortul pentru tine?

„Atunci când petrecem momente împreună sau ne uităm la filme împreună. Tocmai de aceea am vrut să creăm un spațiu plin de materiale, țesături și culori naturale. După ce e extinsă, această canapea oferă sufieicent spațiu pentru relaxare și e și un pat pentru oaspeți foarte practic."

Sfatul Bonami #4

Combină cu încredere cu alte stiluri

Interiorul în stil scandinav are un avantaj foarte clar - e ușor de combinat cu alte stiluri. Dacă nu vrei să încadrezi decorul exclusiv în minimalism, îl poți transforma oricând adăugând mici accesorii pentru a-l face exact după gustul tău, indiferent că preferi piesele delicate romantice, elementele boho exotice sau industrialismul dur.

Descoperă mai multe despre alegerea canapelei: