-15% la tot cu codul ANIVERSARE15* Nu se aplică la produsele deja la reducere și la o selecție de produse (menționate)

-15% la tot cu codul ANIVERSARE15* Nu se aplică la produsele deja la reducere și la o selecție de produse (menționate)

Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărăturiMenu

O canapea cu look romantic, de la bloggerul Pastellmama

Amenajarea unei camere de zi în stil romantic delicat dar nu siropos poate fi o provocare. Și cum unul dintre cele mai distinctive elemente ale camerei este canapeaua, este indicat să începi cu alegerea acesteia. Alătură-te nouă și blogger-ului maghiar Pastellmama și descoperă cele mai inspirate idei pentru alegerea formei, culorii și materialului canapelei perfecte pentru tine.

Tu cum ți-ai ales canapeaua?

„Îmi doream pentru living o piesă care să nu fie super-scumpă, dar fără a face rabat în materie de eleganță și cu un stil atemporal. Avem doi băieței, așadar un alt criteriu important era și spațiul - aveam nevoie de suficient pentru a citi povești în serile în familie.

Iar acest model de la brandul Bobochic mi-a făcut cu ochiul imediat. La prima vedere are un look clasic, însă cotierele duble și picioarele din lemn îi dau un plus de șarm - exact cât este necesar.”

1. Pontul Bonami

Nuanțele stilului romantic

Atunci când vrei să obții un interior cu look romantic, trebuie să clarifici de la început direcția în care dorești să mergi. Îți place un concept ceva mai evident, cum sunt cele ale chateau-urilor renovate și transformate în locuințe? Sau vrei să mergi pe varianta mai simplă dar la fel de comodă a unei locuințe rustice?

Pentru prima variantă, canapelele tapițate cu materiale fine sunt o alegere perfectă, mai ales dacă etalează și picioare din lemn, eventual chiar sculptate. Pentru un look mai rustic, mergi pe o variantă mai tradițională și robustă, cu forme rotunjite; completată cu perne mari și comode.

Care ți se pare cea mai mare provocare în această alegere?

„Am fost destul de ezitantă în alegerea materialului și a culorii tapițeriei, dar în final am fost pe deplin mulțumită. Nu doar că arată excelent, dar este și foarte ușor de curățat.“

2. Pontul Bonami

Cum să alegi materialul și culoarea

Culorile neutre, cum sunt cremul, albul și griul joacă un rol important în conceperea unui interior romantic. Totuși, dacă vrei să îi dai un plus de vitalitate, nu exita să experimentezi. Nuanțele pastelate de roz, galben, albastru și verde arată fabulos.

Evită cu desăvârșire culorile aprinse - acestea ar trebui să apară doar ca accente pe accesoriile mici. Dacă vrei o piesă complet distinctivă, sigur te vor atrage piesele din reiat sau catifea. Textura lor va adăuga un plus de originalitate canapelei, fiind suficient de versatilă încât să nu te plictisești de ea după un timp.

3. Pontul Bonami

Focus pe accesorii

Alege perne și pleduri cu motive florale delicate, în nuanțe pastelate superbe. Accesoriile brodate sau tricotate arată cel puțin la fel de bine. Iar dacă vrei să încerci ceva foarte interesant, poți încerca să brodezi chiar tu câteva modele florale pe o față de pernă monocromă - rezultatul va fi un accesoriu original și unicat, mult mai valoros decât cel pe care l-ai cumpărat inițial.

Dorești și mai multă inspirație în alegerea canapelei?