Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
50 Lei pentru tineÎnregistrareLogare50 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Iluminatul corect în camera copilului, by Smooth and Cooking

Camera copiilor este un spațiu multifuncțional. Aceasta se află într-o continuă schimbare, crescând odată cu micuții noștri. Dacă la un moment dat este un spațiu creativ pentru joacă, după un timp aceasta devine birou iar seara - bineînțeles - dormitor. Însă, de multe ori pierdem din vedere faptul că fiecare dintre aceste roluri necesită un alt tip de iluminat. Îți vom oferi toate sfaturile de care ai nevoie pentru a te asigura că îi oferi ce-i mai bun copilului tău, în orice situație.

Te poți inspira din camera copiilor bloggeriței Kateřina Kuranová de la Smooth and Cooking. Descoperă cum să alegi lustra, veiozele sau piese decorative de iluminat pentru momente de liniște, studiu sau joacă!

1

Plafoniere practice

Cu aceste plafoniere, niciun colț al camerei nu va rămâne neluminat. Acestea asigură un iluminat uniform mulțumită brațelor flexibile.

Pe deasupra, le poți roti în orice poziție pentru a direcționa razele de lumină către zona dorită din încăpere.

2

Iluminat în jurul patului

Pentru pătuț, alege o lampă - preferabil una de perete. Intensitatea luminoasă a becului trebuie să corespundă cu vârsta copilului.

Pentru preșcolari, o intensitate scăzută este recomandată, aceasta ajutându-i să adoarmă ușor. Pentru copiii mai mari, este recomandată o veioză așezată pe noptieră - perfectă pentru a citi înainte de culcare.

Pontul Bonami:

Teama de întuneric poate fi alungată cu un corp de iluminat interesant, în forma unui animăluț, a unei mașinuțe sau ceva care îi place. Acesta va servi un dublu rol: decorațiune, respectiv sursă de lumină pentru momentele de relaxare.

„Încă de la nașterea lui Tobik, avem o lampă mică și interesantă, în formă de animăluț, pe care o foloseam inițial atunci când schimbam scutecele. Acum, spre exemplu, el o ia cu el în pat când merge la culcare și o pornește de fiecare dată când merge la toaletă în timpul nopții.”

3

Pentru teme și joacă

Dacă micuțul tău deja merge la școală, nu se va putea descurca fără un iluminat corespunzător al biroului său. Alege o lampă/veioză cu braț articulat, mulțumită căruia va putea ajusta oricând unghiul la care bate lumina.

Aceasta ar trebui să lumineze toată suprafața biroului dintr-un singur loc. O bază mai largă îi va asigura un plus de stabilitate.

Pontul Bonami:

Pentru a preveni apariția umbrelor incomode, veioza trebuie așezată în partea stângă (dacă scrie cu dreapta) și viceversa. Este recomandat ca înălțimea de la care iluminează aceasta să fie de minim 30 centimetri.

Alege o veioză cu abajur opac, preferabil unul metalic, pentru a elimina reflexiile deranjante și a putea direcționa raza de lumină cât mai ușor.

4

Siguranța pe primul loc

După cum bine știi, camera copiilor este un loc în care, ocazional, prin aer zboară diferite jucării sau obiecte. Din acest motiv, este recomandat ca toate sursele de lumină să fie cât mai durabile și sigure.

Cele de plastic sau metalice - cu un abajur de dimensiuni cât mai limitate - sunt alegerile perfecte. Adolescenții vor știi să se descurce și cu un lampadar sau un șirag luminos.

Descoperă mai multe inspirații pentru casa ta!