Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
50 Lei pentru tineÎnregistrareLogare50 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Italia pe terasă și în casă

_

La bella Italia! Arhitectura inconfundabilă, ruinele antice, soarele, apa și nu în ultimul rând bucătăria excepțională italiană sunt motivele pentru care alegem această destinație pentru vacanțe. Dar de ce să nu te bucuri de relaxarea și buna dispozițe experimentate în Sicilia sau pe Coasta Amalfi și la tine acasă?

Dacă ești gata să combini elemente contrastante, vechiul și modernul poți începe decorarea în stil italian!

Vibe-ul unei vile italiene din Toscana îl vei obține alegând tonuri calde pentru accesorii și mobilier, din materiale naturale, precum piatra și lemnul, dar și tablouri sau reproduceri ale picturilor antice și accesorii din ceramică.
Bejul, culoarea taupe sau nisipiul sunt des întâlnite în vilele italienești.

Dacă preferi mai multă culoare, poți adăuga câteva accente de verde sau roșu închis. Iar pentru a crea un aspect și mai autentic, nu uita că villele din Toscana sunt situate pe dealuri verzi, de aceea este important să alegi multe plante sau arbuști în ghivece mari pe balcon sau terasă.

Stilul italian este un stil complex care combină luxul roman cu simplitatea rurală.

Marmura, teracota, gresia ceramică, pielea și fierul sau finisajele aurite sunt elemente caracteristice designului italian elegant - baza designului modern de astăzi.

Stilul sicilian include însă modelele și culorile captivante ale plăcilor de faianță și gresie tradiționale, cu influențe grecești și arabe.

Modelul cu lămâi nu trebuie să îți lipsească din decor dacă ai degustat limoncello la Sorento. Alege-l pentru covorașul sau perdeaua de duș, pe terasă pentru pernele de scaun sau în bucătărie pentru vase sau prosoape.

Un alt model tipic italienesc este terrazzo. Modelul materialului de construcție fondat de italieni în secolul al XV-lea a crescut în popularitate în ultima vreme. Se regăsește nu doar pe pardoseli, pereți sau tavane ci și pe căni, ghivece, boluri de bucătărie sau chiar și pe lenjeriile de pat din dormitor.

Din moment ce mâncatul este un simbol al culturii italiene, este evident că zona de dinning să fie un loc special în casă. În timp ce bucătăria are farmecul și importanța ei, zona de luat masa este locul unde familia și prietenii se reunesc, nu doar pentru a mânca, ci și pentru a petrece timp discutând. De aceea, trebuie să fie amenajată confortabil.

Dacă îți place să iei masa pe terasă vara sau micul dejun pe balcon dimineața, îți poți amenaja oaza de relaxare în aer liber alegând mobilier de exterior din lemn sau fier, ca în Sicilia. Amforele, vazele și ghivecele mari le poți folosi pentru flori tipice zonei mediteraneene, care atrag imediat atenția prin culorile lor vii și îți vor aminti mereu de vacanță.

Când vorbim de Italia, nu putem să nu amintim de cafea!

Veneția este orașul în care a fost deschisă și prima cafenea în 1683, în Piața San Marco.

Alege să te respecți și să te răsfeți în fiecare zi cu o cafea adevărată, servită din cești de calitate. Iar pentru desert, o îngețată sau faimosul desert italian cannoli, preparat în casă, îți vor satisface pe deplin pofta de ceva dulce.

Pentru mai multă inspirație descoperă produsele selectate de noi pentru a-ți amenaja casa în stil relaxant de vară!