Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
20 LeiÎnregistrareLogare20 LeiCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Cum creezi o atmosferă magică de Crăciun pe ultima sută de metri

Crăciunul este considerat o sărbătoare a păcii, liniștii și a bucuriei însă, de cele mai multe ori ne lăsăm presați de problemele cotidiene. Crearea atmosferei perfecte de Crăciun prin decorarea în detaliu a casei presupune o mulțime de activități consumatoare de timp și adesea stresante.

Însă dacă nu reușești să faci totul așa cum ți-ai propus nu trebuie să îți faci griji! Ți-am pregătit câteva sfaturi pentru a-ți crea locuința așa cum ai visat-o, fără griji și timp pierdut.

Planificarea este cheia

Organizează-ți fiecare activitate în mod inteligent, pentru a fructifica la maxim fiecare oră. Scrie într-un jurnal de planificare data și ora pentru ceea ce ai de gând să realizezi în ziua respectivă și păstrează-l mereu cu tine.

Organizează-te în așa fel încât în fiecare zi să mai „bifezi” una-două activități (fiecare dintre ele ar trebui să îți ia cel mult 30 minute sau o oră). Astfel, vei reuși să îți organizezi timpul mult mai bine.

De exemplu, decorează-ți bradul într-o zi, așază luminițele la ferestre în ziua următoare, pregătește crenguțele decorative pentru masă în a treia zi și împachetează cadourile în ultima zi.

Mizează pe simplitate

Îmbrățișează sintagma „less is more” și mergi pe stilurile minimalism și natural - trenduri tot mai utilizate în decorul de Crăciun. Ieși în natură și adună crenguțe. Le poți folosi pentru a forma o coroniță sau pur și simplu le poți pune într-o vază.

De asemenea, poți împleti un șir de luminițe printre ramuri sau poți adăuga și câteva decorațiuni de Crăciun. Durează câteva minute, iar efectul va fi unul magic.

În spiritul Crăciunului

O altă modalitate rapidă și ușoară de a intra în spiritul Crăciunului este să îți parfumezi casa cu lumânări aromatice sau difuzoare parfumate cu scorțișoară, vanilie, ace de pin sau citrice.

Nimic nu poate fi mai frumos decât o seară liniștită la lumina lumânărilor, lângă fereastră, privind fulgii de zăpadă.

Atmosferă magică

Nu numai lumânările, ci și ghirlandele luminoase și decorațiunile creează o atmosferă specială și primitoare.

Pentru a te asigura că luminile nu îți distrag atenția, alege o singură culoare, în mod ideal o nuanță caldă de alb care să semene cu flacăra unei lumânări.

Ghirlandele luminoase pot fi folosite oriunde, de la ferestre la brazi și până la recipiente mari, unde poți crea naturi statice originale.

Păstrează decorațiunile în ordine

Te poți scuti de grija de a sorta și căuta mereu ornamentele în fiecare an, prin achizționarea unui organizator de ornamente pe care să îl ai la îndemână.

Alege cutii practice cu capace pentru protecția accesoriilor împotriva prafului și umidității. Dacă nu dispui de prea mult spațiu de depozitare, alege cutii de depozitare pe care le poți glisa sub pat.