Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
50 Lei pentru tineÎnregistrareLogare50 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Decor de primăvară: cum să faci o coroniță de Paște

Marcela Černohorská · 24.03.2022
Traducere și adaptare: Ivancea Irina

Ademenește primăvara în casa ta, creând un decor bazat pe armonie și stil. Sărbătoarea Paștelui poate reprezenta un prilej excelent de a-ți împodobi casa cu coronițe decorative specifice. Iată o opțiune rapidă și ușoară de a le confecționa chiar în confortul casei tale!

Materiale necesare:

• 5 ouă suflate (golite de conținut),
• sârmă de legare,
• materiale pentru decorare - plante, pene etc.,
• panglică,
• sfoară de lucru,
• foarfecă.

Sfat: O mulțime de materiale frumoase pot fi găsite chiar în natură. De exemplu, diverse plante moarte, licheni de pe scoarța copacilor sau crenguțe.

Pașii pentru realizarea coroniței de Paște:

1. Golește ouăle - se face o gaură mai mare în ou, de aproximativ 0,5 cm sau mai mult.
2. Desfășoară aproximativ 90 cm de sârmă, pliaz-o în jumătate și răsucește-o în forma unui cerc.
3. Nu închide încă cercul. Atașează ouăle suflate.
4. Închide cercul prin înfășurarea ambelor capete ale sârmei unul în jurul celuilalt. Apoi decorează coronița introducând plante și ornamente de jur împrejurul ouălor. În fotografie au fost folosite pene, crenguțe de cimbru și thilandsia.
5. Dacă dorești să atârni coronița pe o sfoară, leag-o în partea de sus. Acest lucru va face ca legătura dintre fire să fie și mai puternică.
6. La final se decorează cu fundă făcută din panglică. Dimensiunea finală a coroanei este de aproximativ 20 cm în diametru.

Alte alternative: poți vopsi în prealabil și asorta plantele cu o altă culoare decât cea naturală. Eucaliptul, ramurile de pin sau plantele care încă arată bine după ce s-au uscat ar fi cu siguranță frumoase pentru decorare.

Mai multe sfaturi pentru realizarea decorațiunilor de primăvară

• Decorează-ți casa cu ornamente frumoase de primăvară din oferta noastră. Alege statuetele de design de la PT Living, coronițele colorate de la Ego Dekor Blooming sau autocolantele cu modele florale de perete.
• Încearcă să creezi aranjamente florale în borcane. Câțiva bulbi încolțiți de zambile și câteva flori naturale vor fi îndeajuns.
• Decorează ouăle de Paște cu ajutorul celor 5 sfaturi ale noastre! Încearcă tehnica șervețelului, tehnica ouălor stropite sau vopsește ouăle cu ajutorul markerelor împreună cu copiii.