Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
50 Lei pentru tineÎnregistrareLogare50 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Cum să alegi accesorii și decorațiuni pentru zona de dining

Deși o masă și câteva scaune comode stau la baza oricărui dining, acesta ar fi incomplet fără câteva accesorii. Cu ajutorul acestora, vei da interiorului locuinței tale o atmosferă unică și plină de individualism. Tot ce trebuie să faci este să alegi corect textilele, corpurile de iluminat și decorațiunile - vei transforma, astfel, și cel mai mic spațiu într-unul plin de șarm.

Lasă-te inspirat de sfaturile noastre!

Diversitatea completează întregul

Flori, sfeșnice, vaze, boluri decorative - toate îți vor face dining-ul să arate mai comod, plusând și când vine vorba de unicitate. Alege obiecte a căror înălțime să nu obstrucționeze vederea celor care stau la masă.

Ține cont și de ideea că „mai puțin înseamnă mai mult”, așadar una sau două piese vor fi de ajuns pentru a înfrumuseța masa. Acordă prioritate în utilizarea spațiului pentru luarea și servirea mesei - la urma urmei, acesta este rolul de bază al dining-ului.

Cu un parfum discret

Parfumul prea puternic al unor lumânări poate influența negativ experiența unei cine și gustul mâncării, așadar alege lumânări cu parfum foarte delicat. Ți le recomandăm cu toată căldura pe cele din ceară naturală.

Practic

Oglinzile pot augmenta optic un spațiu, fiind un ajutor foarte practic într-un dining de dimensiuni reduse. Pe deasupra, reflexia lumânărilor și a luminilor va oferi un look cald și primitor.

Alegerea tablourilor depinde în primul rând de gusturile tale. Picturile pe pânză, de mari dimensiuni, vor arăta mult mai elegant decât cele micuțe.

Într-un interior decorat în culori neutre, îți poți permite câteva elemente distinctive și îndrăznețe; într-o cameră plină de culoare ar trebui să alegi decorațiuni murale într-o paletă cromatică discretă.

Covorul potrivit

Alege dimensiunea în așa fel încât scaunele date în spate pentru ridicarea sau așezarea la masă să încapă, totuși, pe covor. Pentru o masă de dining de 4 persoane, îți recomandăm o piesă cu dimensiunile 170 x 240 cm; pentru o masă de 6 persoane recomandăm un covor care măsoară 200 x 300 cm. Lungimea fibrelor covorului este, de asemenea, importantă.

Cu cât fibrele sunt mai scurte, cu atât durata de utilizare a covorului va fi mai lungă, iar întreținerea mai ușoară. Un alt parametru de interes este densitatea fibrelor. Cu cât sunt mai dense, cu atât covorul este mai practic.

Covoarele din iarbă de mare vor face interiorul mai interesant, fiind totodată și ușor de întreținut. Cele din sisal se remarcă prin durata de viață.

Să fie lumină!

Iluminatul din dining este absolut esențial pentru confortul din timpul mesei. Asigură-te, așadar, că masa este suficient de bine iluminată, fără ca lumina să fie prea puternică. O culoare a luminii de 2800 K este perfectă pentru o imagine caldă și primitoare.

Nu te teme să așezi o lampă cu o culoare distinctivă chiar pe masă - vei obține astfel un efect foarte interesant. Modelele mai simple și mai mici se vor remarca dacă le așezi în serie, una lângă cealaltă, la înălțimi diferite.

Pentru atmosferă...

...vei obține un rezultat impresionat prin utilizarea unor lumini ce transmit anumite stări. Un abajur de culoarea laptelui va oferi o lumină caldă și delicată - ideală pentru o seară romantică.

O conexiune armonioasă

E dovedit - o lustră rotundă va arăta excelent deasupra unei mese rotunde, un candelabru cu forme ascuțite va arăta perfect deasupra unei mese pătrate.

Îți dorești mai multă inspirație pentru zona de dining?