-10% la canapele cu codul CANAPELE10* Nu se aplică la produsele deja la reducere și la o selecție de produse (menționate)

-10% la canapele cu codul CANAPELE10* Nu se aplică la produsele deja la reducere și la o selecție de produse (menționate)

Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărăturiMenu

7 sfaturi pentru iluminatul băii

Iluminatul potrivit poate transforma chiar și cea mai obișnuită baie, al cărei unic avantaj este funcționalitatea, într-un veritabil spa, care te va face să simți relaxarea supremă.

Îți oferim câteva sfaturi practice despre cum să alegi temperatura și intensitatea ideală a luminilor și cum să le poziționezi cel mai bine în spațiu. Vino alături de noi și inspiră-te dintr-o varietate de aplice de perete, lămpi și plafoniere elegante.

„Stratificarea“ luminii

În mod ideal, iluminatul din baie ar trebui să aibă intensități și poziții diferite - de la lumina puternică, potrivită pentru ritualurile zilnice, la o lumină ambientală slabă, ca să te poți bucura de o atmosferă relaxantă.

Așadar, pe lângă clasicele plafoniere, poți opta pentru aplice de perete, o oglindă luminată sau chiar o lampă portabilă. Chiar dacă baia ta este mică, o singură sursă de lumină nu va fi suficientă. Folosește pentru iluminat mai multe surse, și vei crea astfel senzația de spațialitate.

Ai grijă la luminile de lângă oglindă

În oglindă trebuie să te poți vedea perfect, așa că asigură-te că lumina cade uniform. Instalează o aplică de perete chiar deasupra oglinzii, sau, pentru o lumină mai bună și cu aceeași intensitate, amplasează aplice pe fiecare parte.

Nu aprinde însă niciodată lumina pe o singură parte - efectul va fi de umbre pe față pe care cu siguranță nu ți le dorești.

Importanța temperaturii luminii

Atunci când alegi becurile, nu uita să decizi și temperatura potrivită a luminii. Albul cald, în intervalul 2700-3000 Kelvin, va fi cel mai plăcut și confortabil. Crezi sau nu, cu o astfel de iluminare chiar și o privire în oglindă devine mai radioasă.

În schimb, dacă optezi pentru un alb rece, baia ar putea părea prea sterilă și distantă.

Protecție sporită în apropierea dușului și a căzii

Umiditatea și electricitatea nu merg bine împreună. Prin urmare, este necesar ca inclusiv corpurile de iluminat instalate deasupra căzii sau a dușului să aibă un grad mai ridicat de protecție (marcaj IP) împotriva apei și umezelii. Cu toate acestea, nu peste tot în baie este nevoie de același grad de protecție pentru corpurile de iluminat - așa cum poți observa în imagine.

Selectează gradul de protecție în funcție de amplasarea corpului de iluminat

Zona 0: Instalează numai corpuri de iluminat speciale cu protecție IP67 sau mai mare direct în cadă sau duș.
Zona 1: Pe pereții de deasupra căzii sau a dușului trebuie utilizate corpuri de iluminat cu un indice de protecție de minim IP65.
Zona 2: Pentru pereții aflați la mai puțin de 60 cm de cadă sau duș, utilizează corpuri de iluminat cu indice de protecție IP44 sau mai mare.
Zona 3: În afara zonelor 0, 1 și 2, sunt suficiente corpurile de iluminat cu IP21.

Ce intensitate a luminii ar trebui să alegi?

În general, intensitatea luminii în baie ar trebui să fie de cel puțin 500-600 de lumeni. Cu toate acestea, există anumite zone din încăpere care necesită o iluminare mai puternică. De exemplu, la oglinda în care ne îngrijim pielea sau pe care o folosim pentru make-up, luminozitatea ar trebui să fie în mod ideal între 700 și 800 de lumeni.

Iluminat ambiental pentru duș

Dacă îți place să faci duș doar la lumină slabă, atunci vei adora panourile cu lumină LED cu furtun de duș. Acestea vor asigura lumina necesară fără a fi nevoie să pornești iluminatul principal. Te poți folosi de o modalitate ingenioasă ca să obții cea mai confortabilă senzație.

Dă frâu liber stilului propriu

Deși nu vezi încă multe lumini sau candelabre extravagante în băi, asta nu înseamnă că este interzis. Dacă dimensiunile și înălțimea tavanului băii tale permit acest lucru, nu ezita să dai încăperii un aer original cu un candelabru sau cu un joc subtil de lumini și umbre.

Suporturile de lumânări cu design special sau lumânările parfumate de calitate superioară vor fi, de asemenea, un mijloc ca să condimentezi atmosfera.

Simți nevoia să „iluminezi“ și alte spații? Noi îți oferim mai multă inspirație.