Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
20 LeiÎnregistrareLogare20 LeiCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

7 sfaturi pentru iluminatul băii

Iluminatul potrivit poate transforma chiar și cea mai obișnuită baie, al cărei unic avantaj este funcționalitatea, într-un veritabil spa, care te va face să simți relaxarea supremă.

Îți oferim câteva sfaturi practice despre cum să alegi temperatura și intensitatea ideală a luminilor și cum să le poziționezi cel mai bine în spațiu. Vino alături de noi și inspiră-te dintr-o varietate de aplice de perete, lămpi și plafoniere elegante.

„Stratificarea“ luminii

În mod ideal, iluminatul din baie ar trebui să aibă intensități și poziții diferite - de la lumina puternică, potrivită pentru ritualurile zilnice, la o lumină ambientală slabă, ca să te poți bucura de o atmosferă relaxantă.

Așadar, pe lângă clasicele plafoniere, poți opta pentru aplice de perete, o oglindă luminată sau chiar o lampă portabilă. Chiar dacă baia ta este mică, o singură sursă de lumină nu va fi suficientă. Folosește pentru iluminat mai multe surse, și vei crea astfel senzația de spațialitate.

Ai grijă la luminile de lângă oglindă

În oglindă trebuie să te poți vedea perfect, așa că asigură-te că lumina cade uniform. Instalează o aplică de perete chiar deasupra oglinzii, sau, pentru o lumină mai bună și cu aceeași intensitate, amplasează aplice pe fiecare parte.

Nu aprinde însă niciodată lumina pe o singură parte - efectul va fi de umbre pe față pe care cu siguranță nu ți le dorești.

Importanța temperaturii luminii

Atunci când alegi becurile, nu uita să decizi și temperatura potrivită a luminii. Albul cald, în intervalul 2700-3000 Kelvin, va fi cel mai plăcut și confortabil. Crezi sau nu, cu o astfel de iluminare chiar și o privire în oglindă devine mai radioasă.

În schimb, dacă optezi pentru un alb rece, baia ar putea părea prea sterilă și distantă.

Simți nevoia să „iluminezi“ și alte spații? Noi îți oferim mai multă inspirație.