100 Lei sau 400 Lei reducere la comanda ta | Economisește azi →
Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

3 rețete simple vegetariene pentru masa festivă

„Sunt în elementul meu în bucătărie - și mai ales înainte de sărbătorile de iarnă. Aroma și culorile fantastice ale delicateselor de toamnă-iarnă au un efect extraordinar asupra sufletului meu.
Îmi place să-mi concentrez atenția asupra gătitului.
Cred că mâncarea preparată cu dragoste merită, de asemenea, o prezentare specială în farfurie. Aspectul final contează."

Bloggerul din Ungaria Zergi Bori a pregătit pentru tine 3 dintre rețetele sale vegetariene preferate, împreună cu sfaturi pentru a le servi. Deci... hai la bucătărie!

Supă-cremă de dovleac, portocale și chili

pentru 2- 4 persoane

Ingrediente:
1 dovleac mare
suc proaspăt de la 1 portocală
1 linguriță de chili
2-3 dl apă
sare și piper după gust

Mod de preparare: Taie dovleacul în bucăți și coace-l la cuptor la 200 ° C. Poți să-l și fierbi dacă vrei, dar eu prefer să-l coc la cuptor, pentru că, după părerea mea, are un gust mai bun. Odată ce dovleacul este moale, scoate-l din cuptor, lasă la răcit, curăță coaja și pune bucățile într-o oală. Adaugă apa, condimentele, sucul de portocale proaspăt și lasă la fiert până are o consistență cremoasă și fină. Amestecă din când în când ca să nu se lipsească. Eu am folosit câteva picături de ulei de dovleac și arahide pentru aromă, iar la final, când servesc în farfurie, presar câteva semințe de floarea soarelui prăjite.

Ți-au rămas bucăți de dovleac?
Umple-le cu felii de mere, ceapă roșie sau alte legume preferate de tine și coace la cuptor.

Vinete cu boia de ardei și ceapă

pentru 2 persoane

Ingrediente:
1 vânătă
5-7 cepe mici
1 linguriță boia de ardei
1 linguriță ulei de arahide (de măsline)
1 linguriță sos de soia
1 cățel de usturoi
sucul de la o jumătate de lămâie
sare și piper după gust

Mod de preparare:
Spală vânăta și tai-o pe jumătate. Apoi crestează miezul „în pătrățele”, fără însă să tai și coaja. Unge coaja cu ulei de arahide. Amestecă într-un bol: boia de ardei, ulei de arahide, sos de soia și sucul de lămâie. În sosul rezultat pune vinetele.

Taie cepele în jumătăți și împreună cu vinetele pune-le la cuptor. De obicei, eu nu decojesc cepele în prealabil, par mai interesante atunci când sunt servite și decojite mai ușor când le mâncăm.

Sos de iaurt: Amestecă un pahar de iaurt cu o lingură de suc de lămâie, sare, piper și un vârf de măghiran.

Servește cu quinoa, iaurt, orez sau cartofi prăjiți.

Desert de Crăciun

Ingrediente pentru 3-4 cupe:
3-4 linguri mascarpone
2 lingurițe iaurt cu fructe
sucul de la o jumătate de portocală
1 linguriță suc de lămâie
1 linguriță miere
o jumătate de linguriță scorțișoară măcinată
3-4 linguri piure de mere
8-10 biscuiți cu scorțișoară

Mod de preparare:
Se amestecă într-un bol: mascarpone cu iaurtul de fructe, sucul de portocale și lămâie, mierea și scorțișoara. Pentru varianta mai dulce, poți adăuga mai multă miere. Poți face un piure de mere dacă fierbi 2-3 mere mari și aromate cu miere sau poți folosi piure de mere cumpărat. Macină biscuiții într-un blender.

Pentru stratificarea amestecurilor în cupe, începe cu un strat de biscuiți sfărâmați, apoi întinde crema mascarpone și apoi piureul de mere. În cele din urmă, adaugă restul de biscuiți zdrobiți și o lingură de mascarpone cu o jumătate de biscuite în vârf. În loc de piure de mere, poți alege orice alt piure de fructe dacă vrei.

Mai multe inspirații de Crăciun?

Rapid și fără efort poți aranja masa festivă în stil natural și un decor perfect pentru Crăciun!