
Secretul bucătăriei japoneze
Cum se servește masa în Asia? Japonezii comemorează ceremonia ceaiul verde și savurează un sushi divin. Toate acestea cu ajutorul vaselor din porțelan de calitate superioară, inspirate din vechea tradiția japoneză și de stilul de viață modern caracteristic orașului Tokyo. Descoperiţi întreaga lume cu noi.
Alimentaţie sănătoasă
Bucătăria japoneză este renumită la nivel mondial datorită tehnicii de preparare şi a inventivităţii prin care se combină cele mai simple ingrediente.
Este considerată a fi cea mai sănătoasă şi naturală dintre culturile culinare ale lumii, deoarece preparatele sale se bazează pe alimente bogate în vitamine şi calciu.

Obiceiuri culinare
⦁ Este politicos, chiar recomandat să sorbiţi preparatele lichide sau pe bază de tăiţei. Sorbitul mâncării are şi un scop funcţional: deoarece se consumă fierbinte, acest gest ajută la răcire.
⦁ Dacă trebuie să vă odihniți în timpul mesei, puneți bolul de supă pe o masă paralelă cu dvs.
⦁ Consumaţi tot din farfurie. Resturile alimentare sunt o risipă în Japonia. Iar bucătarul care ar putea găti mâncarea va fi ofensat.

Homemade sushi
Ingrediente necesare:
⦁ 200 - 250 g orez pentru sushi
⦁ 60 ml oțet de orez, 40 g zahăr, sare
⦁ foi de alge Nori, somon
⦁ ghimbir, sos de soia, wasabi
Mod de preparare:
Clătiţi şi fierbeți orezul pentru 6-8 minute. Adăugaţi oţet de orez, sare şi zahăr. Pe foaia de Nori, aflată deasupra covoraşului din bambus, răspândiți orezul răcit și somonul.


Urmăriţi o călătorie culinară în jurul lumii
Ce puteți gusta?
Brânzeturi cu plante aromatice și vinuri de calitate din Franța >>>
Paste şi espresso din Italia însorită >>>
Mac n´ Cheese şi o multitudine de preparate colorate din America>>>